Trump spune că avionul ucrainean a fost doborât de Iran. Un oficial american afirma că sateliții au detectat lansarea a două rachete înainte de prăbușirea avionului

Postat la: 10.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Trump spune că avionul ucrainean a fost doborât de Iran. Un oficial american afirma că sateliții au detectat lansarea a două rachete înainte de prăbușirea avionului

Președintele american Donald Trump și-a exprimat propriile dubii cu privire la motivele prăbușirii avionului ucrainean în Teheran, în urma căruia au murit 176 de oameni. "Am dubiile mele. Am sentimentul că ceva teribil s-a întâmplat (...) Cineva ar fi putut face o greșeală (...)", a spus el, relatează AFP și Reuters.

Trump nu a oferit nicio dovadă în sprijinul teoriei. Liderul de la Casa Albă a spus acest lucru după ce mai mulți responsabili americani au spus că avionul ucrainean ar fi fost lovit din greșeală de Iran. CNN și CBS, precum și revista Newsweek citează oficiali, care sunt convinși că Apărarea antiaeriană a Teheranului a lovit din greșeală avionul la scurt timp de la decolare.

Citând datele oferite de un satelit, un oficial american a spus că guvernul a concluzionat "cu un înalt grad de certitudine" că avionul a fost doborât de rachete. Potrivit acestuia, avionul a fost identificat de radarul iranian.

Un oficial american a spus că sateliții au detectat amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene. Imediat a urmat o explozie în vecinătatea avionului, potrivit oficialului. Oficiali britanici spun, de asemenea, că au văzut informații care sugerează că o rachetă a doborât avionul din greșeală, potrivit Guardian.

Anterior, un oficial ucrainean din domeniul securității a declarat că un atac cu rachete sau cu bombă, dar și coliziunea cu o dronă sunt investigate de experți în cazul tragediei aviatice care s-a produs miercuri. Totodată, autoritățile iraniene au reacționat joi la "zvonurile" că o rachetă a lovit avionul ucrainean care s-a prăbușit miercuri în apropiere de Teheran, afirmând că acestea "nu au niciun sens".

Trebuie subliniat că aeronava s-a prăbușit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forțele americane.

loading...
PUTETI CITI SI...