Trump amenință Rusia prin ricoșeu: rachetele vor veni curând asupra Siriei! Rusia răspunde

Postat la: 11.04.2018 16:36 | Scris de: ZIUA NEWS

Trump amenință Rusia prin ricoșeu: rachetele vor veni curând asupra Siriei! Rusia răspunde

Trump amenință cu un atac asupra Siriei: „Rusia, pregătește-te, pentru că vor veni rachete!" Ca să nu mai fie niciun dubiu cu privire la relația cu Rusia, Trump a revenit cu un nou mesaj:

"Relatia noastra cu Rusia este mai rea decat a fost vreodata si asta include si perioada Razboiului Rece. Nu exista niciun motiv serios pentru asta. Rusia are nevoie de ajutor pentru a-si dezvolta economia, ceea ce ar fi foarte usor de facut, avem nevoie de toate natiunile sa colaboreze. Opriti cursa inarmarilor?", a scris Donald Trump.

Ca răspuns, Ministerul de Externe al Rusiei a spus că "rachetele inteligente ar trebui să zboare către teroriști, nu împotriva guvernelor legale". De precizat că, pentru Damasc și Moscova teroriști sunt numiți rebelii care se opun regimului lui Bashar al Assad, transmite Reuters.

„Rusia promite că va doborî orice rachetă lansată în direcția Siriei. Pregătește-te, Rusia, pentru că vor veni, noi și inteligente. Nu ar trebui să fii partenerul unui animal care își ucide cu gaz propriul popor și căruia îi face plăcere asta", a scris Trump, referindu-se la președintele sirian, Bashar al-Assad.

Ambasadorul Rusiei în Libia, Alexander Zasypkin, a declarat că orice rachetă lansată de SUA către Siria va fi doborâtă, iar bazele de lansare vor fi atacate, conform Reuters și BBC. Zasypkin a declarat că se referă la o declaraţie dată de preşedintele rus Vladimir Putin şi de şeful staff-ului său.

„Dacă va avea loc un atac al americanilor atunci rachetele vor fi doborâte şi chiar şi locurile de unde au fost lansate", a declarat pentru al-Manar TV, post de televiziune afiliat Hezbollah.

SUA, Marea Britanie şi Franţa continuă pregătirile pentru acţiuni militare având ca scop sancţionarea regimului lui Assad, despre care cele trei puteri spun că este responsabil pentru cel mai recent atac chimic asupra suburbiei Douma din Siria, care s-a soldat cu peste 45 de morţi.

loading...