Trecutul infracţional al lui George Floyd. Ce spune şeful sindicatului poliţiştilor din Minneapolis

Postat la: 14.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Trecutul infracţional al lui George Floyd. Ce spune şeful sindicatului poliţiştilor din Minneapolis

În contextul protestelor faţă de brutalitatea poliţiei izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd în custodia poliţiei, proteste care au resuscitat mişcări antirasism în peste 100 de oraşe americane, dar şi în Europa, şeful sindicatului poliţiştilor din Minneapolis, a ţinut să scoată la lumină faptul că bărbatul are un trecut infracţional violent.

Şeful Sindicatului poliţiei din Minneapolis a postat o scrisoare pe Twitter în care a precizat că George Floyd are un istoric infracţional violent despre care nu se vorbeşte. Totodată, el a subliniat că protestele sunt rodul unei „mişcări teroriste" care durează de ani de zile.

Într-un comunicat emis pe 1 iunie, şeful uniunii sindicale a poliţiştilor din Minneapolis, a scris: „Ce nu se spune este că George Floyd are istoric de condamnări pentru violenţă. Media nu va difuza aşa ceva. Am lucrat cu cei patru avocaţi care-i reprezintă pe cei patru poliţişti concediaţi şi cercetaţi penal, dar şi cu avocaţii noştri sindicali pentru a lupta pentru joburile lor. Contractele lor au fost încheiate fără un proces corespunzător."

„Această mişcare teroristă pe care o vedem azi se dezvoltă de ani de zile", a spus el.

Floyd s-a mutat la Minneapolis în 2014, după ce a ispăşit o condamnare de 5 ani pentru jaf armat în Houston, Texas. El dorea să-şi schimbe viaţa, dar decizia sa l-a costat în cele din urmă viaţa.

Proaspăt sosit în oraş, Floyd s-a angajat ca paznic la un restaurant local din St. Paul, Minneapolis. El a făcut eforturi să ducă o altfel de viaţă, după cum o arată un clip din apropierea datei morţii în care îndemna tinerii să renunţe la violenţa armată.

Dar George Floyd are un trecut infracţional după cum apare în documente oficiale ale unui tribunal din Texas.

Activista conservatoare Candace Owens a spus că Floyd a ameninţat cu arma o femeie însărcinată punându-i un pistol pe abdomen şi chiar a jefuit o femeie însărcinată. Însă documentele curţii nu conţin declaraţii oficiale în acest sens, relatează Courier Daily.

În 2009, Floyd a fost arestat pentru o infracţiune de jaf de gradul 1, fiind acuzat că a participat la un atac şi jaf armat în 2007. A recunoscut că s-a dat drept agent guvernamental pentru a câştiga încrederea proprietarei şi a putea intra în casă. Nu a reuşit să o convingă, astfel că a pătruns cu forţa în locuinţă. Alţi cinci bărbaţi care aşteptau în apropierea locuinţei i s-au alăturat. George Floyd a început să scotocească prin locuinţă, în timp ce doi dintre complicii săi au lovit victima care a strigat după ajutor.

Victima a relatat curţii că a fost ameninţată cu o armă de suspectul principal. Floyd şi complicii săi nu au găsit bani, şi au sustras doar bijuterii şi un telefon mobil. Un vecin, martor la jaf, a sunat la poliţie furnizând şi numărul de înmatriculare al camionului cu care a fugit Floyd şi bărbaţii cu care venise.

Autopsia lui George Floyd a stabilit că afro-americanul era drogat la momentul morţii, în organismul său găsindu-se urme de Fentanyl, metamfetamină, canabis şi morfină. Aceste droguri nu au fost considerate factori în moartea lui Floyd.

Istoricul său infracţional arată că George Floyd a fost implicat în comerţ cu droguri şi era consumator. El suferea de boli de inimă. Legiştii au stabilit că Floyd a murit în urma unui stop cardio- respirator în timpul imobilizării de către poliţie. Totodată, George a fost confirmat cu coronavirus. Infecţia nu a jucat însă niciun rol în moartea sa.

George Floyd a avut cinci condamnări legate de furt, posesie şi trafic de cocaină, în decurs de 20 de ani. Ultima arestare a avut loc în 2005.

El a mai fost implicat şi în anii 90 în dosare de furt şi posesie de cocaină, însă nu e clar dacă a fost şi condamnat.

Istoricul infracţional al lui Floyd

1998: jaf armat pentru care a primit 10 luni de închisoare.

2002: 30 de zile de închisoare pentru încălcarea proprietăţii private.

2002 şi 2004: infracţiuni legate de posesie de cocaină cu sentinţe de 8, respectiv 10 luni închisoare

2005: posesie de cocaină, 10 luni de închisoare (pentru 4 grame de cocaină, dar juriul a stabilit că Floyd avea sub 1 gram de cocaină).

loading...
PUTETI CITI SI...