Teoria unui înalt oficial rus: Cum ar fi putut evita Ucraina războiul

Postat la: 18.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Teoria unui înalt oficial rus: Cum ar fi putut evita Ucraina războiul

Conflictul din Ucraina ar fi putut fi evitat dacă NATO ar fi acceptat propunerile de securitate din partea Federației Ruse în decembrie 2021. Această opinie a fost exprimată pe canalul său Telegram de către președintele Comisiei Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluţkii.

"Într-un interviu acordat grupului de presă Funke, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a declarat literalmente că dacă Zelenski și junta încetează lupta, Ucraina nu va mai exista, dar dacă Rusia își depune armele, atunci va fi pace. În același timp, domnul Stoltenberg, desigur, preferă să tacă în legătură cu un "dacă" la modul conjunctiv: dacă în decembrie 2021 Alianța nu ar fi dat la o parte nepoliticos propunerile Moscovei în domeniul securității indivizibile și ar fi încetat să mai folosească teritoriul Ucrainei ca un cap de pod antirus, atunci ar fi putut să nu fi existat deloc un conflict" - a comentat Sluţkii afirmaţiile lui Stoltenberg.

"Evitarea responsabilității și etichetarea au fost de multă vreme elemente ale politicii standardelor duble pentru a instaura "excepționalismul" occidental. Dar permiteți-mi să descriu starea reală a lucrurilor: pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, Occidentul colectiv trebuie doar să renunţe la livrările de arme letale, inclusiv muniții cu dispersie și obuze cu uraniu sărăcit. Atunci regimul ucro-nazist nu va rezista nici măcar zi, iar Ucraina (cu înțelegerea că noile regiuni rusești și Crimeea nu vor reveni la componența sa) va duce o viață pașnică" - a adăugat Sluţkii.

Totuși, potrivit parlamentarului, Stoltenberg nu are nevoie de pace în Ucraina, ci trebuie să urmeze instrucțiunile Washingtonului și Bruxellesului în cadrul politicii de descurajare a Federației Ruse și de justificare a investițiilor occidentale în proiectul "Anti-Rusia" din Ucraina.

"Da, și despre "încrederea" în ceea ce privește inevitabilitatea aderării Ucrainei la NATO. Derulaţi încă o dată filmul până în decembrie 2021 - atragerea Kievului în Alianță și retorica nucleară a Ukroführer-ului nu sunt doar unul dintre motivele începerii operaţiunii militare speciale, ci au pus şi întreaga lume occidentală în pragul unei crize prelungite. Pentru ambițiile lacome și stupide ale politicienilor vor trebui să dea socoteală alegătorilor. Întrebarea este câtă răbdare vor avea aceștia din urmă" - a conchis politicianul.

 

loading...
PUTETI CITI SI...