Tensiuni între Varșovia și Washington: Biden numește un ambasador nedorit de Polonia

Postat la: 05.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Tensiuni între Varșovia și Washington: Biden numește un ambasador nedorit de Polonia

Preşedintele Joe Biden l-a numit miercuri ambasador al SUA în Polonia pe avocatul american Mark Brzezinski, fiul cunoscutului personaj al politicii externe americane, Zbigniew Brzezinski, în pofida rezistenţei Varşoviei, reflectate în mass-media poloneze.

Mark Brzezinski, care vorbeşte poloneză, a făcut deja parte din executivele democratice anterioare, în special ca ambasador în Suedia în administraţia Barack Obama.

În vârstă de 56 de ani, Mark Brzezinski este fiul lui Zbigniew Brzezinski, care a fost consilierul de securitate naţională al preşedintelui Jimmy Carter la începutul anilor 1980. Această voce influentă a diplomaţiei americane, în plină perioadă a războiului rece, provine dintr-o familie aristrocratică.

Varşovia şi-a exprimat rezerve faţă de numirea lui Mark Brzezinski, care urmează să fie confirmată printr-un vot de Senatul american.

Polonia, un aliat apropiat al Statelor Unite în Europa de Est, şi-a exprimat recent nemulţumirea faţă de decizia preşedintelui Biden de a da undă verde de facto controversatului gazoduct Nord Stream 2.

loading...
PUTETI CITI SI...