SUA contestă supremația Moscovei în Armenia: Rusia a demonstrat că nu este un partener fiabil

Postat la: 26.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

SUA contestă supremația Moscovei în Armenia: Rusia a demonstrat că nu este un partener fiabil

Statele Unite au declarat luni că Rusia a demonstrat că nu este un "partener fiabil" după ofensiva Azerbaidjanului în Nagorno-Karabah şi acuzaţiile Armeniei de lipsă de sprijin din partea Moscovei.

"Rusia a demonstrat că nu este un partener de securitate fiabil", a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, întrebat de presă pe acest subiect.

Duminică, premierul armean, Nikol Paşinian, a reproşat implicit Moscovei lipsa de sprijin, calificând drept "ineficiente" actualele alianţe ale ţării sale, în special cu Rusia, ceea ce Moscova a contestat.

Armata azeră a câştigat săptămâna trecută o victorie militară fulger împotriva autoproclamatei "republici" Nagorno-Karabah, o regiune populată majoritar de armeni.

Purtătorul de cuvânt a exprimat încă o dată "îngrijorarea profundă" a Statelor Unite cu privire la soarta locuitorilor armeni din Nagorno-Karabah şi a spus că sprijină apelurile de a trimite o misiune internaţională acolo.

"Credem că ar trebui să existe o misiune internaţională acolo pentru a asigura transparenţa, a linişti şi a da încredere locuitorilor din Nagorno-Karabah", a declarat el.

El a raportat "discuţii active" pe acest subiect, fără a preciza tipul de misiune avută în vedere.

Responsabilul a cerut, de asemenea, ca actuala încetare a focului să fie respectată în continuare, să se răspundă nevoilor umanitare ale populaţiei locale şi ca Azerbaidjanul şi Armenia să reia discuţiile de pace.

loading...
PUTETI CITI SI...