Stoltenberg anunță ca NATO se pregătește pentru un război de lungă durată

Postat la: 17.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Stoltenberg anunță ca NATO se pregătește pentru un război de lungă durată

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, într-un interviu pentru germanii de la Funke, că va fi necesar "să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina".

"Majoritatea războaielor durează mai mult decât se aşteaptă atunci când încep. Prin urmare, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina", a spus Stoltenberg.

Conflictul a început în februarie 2022, când Moscova şi-a trimis forţele în Ucraina, readucând războiul în Europa pentru prima dată în ultimele decenii.

"Cu toţii ne dorim o pace rapidă", a continuat secretarul general al NATO, "dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem acest lucru: dacă preşedintele Volodimir Zelenski şi ucrainenii încetează să lupte, ţara lor nu va mai exista; dacă preşedintele Vladimir Putin şi Rusia depun armele, vom avea pace.

În ceea ce priveşte dorinţa Kievului de a adera la NATO, Stoltenberg dă asigurări: "Nu există nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu, Ucraina va adera" la Alianţa Atlantică.

"Când acest război se va încheia, vom avea nevoie de garanţii de securitate pentru Ucraina, altfel istoria s-ar putea repeta", a mai spus secretarul general al NATO.

 

loading...
PUTETI CITI SI...