Sondaj: Popularitatea lui Macron crește pe măsură ce sprijinul pentru ,,vestele galbene" scade

Postat la: 25.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Sondaj: Popularitatea lui Macron crește pe măsură ce sprijinul pentru ,,vestele galbene

Popularitatea președintelui Franței, Emmanuel Macron, a atins din nou un nivel stabil, nemaivăzut după izbucnirea protestelor conduse de ,,vestele galbene" la mijlocul lunii noiembrie, informează Reuters.

Procentul celor care consideră că Macron este un președinte bun a crescut la 32% această lună, același procent de popularitate de care președintele Franței se bucura înainte de izbucnirea protestelor.

Popularitatea acestuia a avut de suferit din noiembrie până în prezent. În decembrie, procentul de popularitate de care se bucură Macron a atins un nou prag minim, 27%.

Sondajul arată că 55% dintre cei intervievați consideră că protestele ar trebui să fie oprite. Aceasta este prima dată când o majoritate clară se pronunță împotriva manifestațiilor organizate de vestele galbene.

Popularitatea lui Macron a avut de câștigat pe mțsură ce guvernul acestuia a adoptat un răspuns mai ferm în raport cu protestele violente și a lansat o serie de dezbateri în întreaga țară cu scopul de a recâștiga susținerea electoratului, cu precădere a celui de zonele rurale.

loading...
PUTETI CITI SI...