Serviciul secret ucrainean SBU a interzis 13 jurnalişti străini de la începutul războiului!

Postat la: 14.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Serviciul secret ucrainean SBU a interzis 13 jurnalişti străini de la începutul războiului!

Serviciul secret ucrainean SBU a decretat, de la începutul războiului, interdicţie de intrare pentru 13 jurnalişti străini pentru producerea de materiale "comandate" pentru propagandiştii Kremlinului.

"În 'articolele' lor provocatoare ei au publicat dezinformări despre situaţia frontului şi au discreditat armata ucraineană", a precizat vineri agenţia într-un comunicat. Interdicţia de intrare se aplică iniţial pentru trei ani. Într-unul din aceste cazuri, un jurnalist olandez a fost deportat după publicarea de fotografii cu un depozit de combustibil din Odesa care a fost lovit de rachete. Interdicţia a fost mărită la zece ani după ce el a încercat să reintre în ţară. Când războiul a început, autorităţile au stabilit reguli stricte pentru publicarea de fotografii cu obiectivele civile şi militare lovite de trupele ruse.

Legea marţială interzice, de asemenea, relatările despre mişcările şi poziţiile armatei ucrainene. Jurnaliştii străini se confruntă şi cu acuzaţii de spionaj, pe lângă expulzări, notează dpa. SBU a anunţat, de asemenea, arestarea unor critici ai guvernului ucrainean, inclusiv a jurnalistului Iuri Tkacev din Odesa. El se află în detenţie înainte de proces de aproape două luni, sub acuzaţia de posesie ilegală de armă.

loading...
PUTETI CITI SI...
loading...