Serbia ripostează după expulzarea lui Djokovic: Proiect australian pentru un mineral special respins de guvernul de la Belgrad!

Postat la: 21.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Serbia ripostează după expulzarea lui Djokovic: Proiect australian pentru un mineral special respins de guvernul de la Belgrad!

Scandalul creat de expulzarea lui Novak Djokovic din Australia nu a rămas fără urmări. Serbia a luat o decizie dură în ceea ce privește țara de la Antipozi.

Guvernul de la Belgrad a hotărât să abandoneze planurile de construcție a unei mine de jadarit. Rio Tinto, un concern australiano - britanic, urma să se ocupe de acest proiect. "Am îndeplinit toate cerințele formulate de apărătorii mediului și am pus capăt Rio Tinto în Republica Serbia. Totul despre acest proiect este încheiat", a spus premierul Ana Brnabic la o televiziune din țara vecină. Mina urma să fie contruită în vestul Serbiei.

Jadaritul este un mineral borosilicat de litiu descoperit tot de concernul Rio Tinto în anii 200 pe valea râului Jadar din Serbia. Acolo ar fi singurul loc din lume care ar conține acest mineral special și pe care compania australiano - britanică îl consideră cel mai important zăcământ de litiu din lume. Anul trecut, Guvernul Serbiei a fost criticat dur de activitiștii de mediu după ce s-a aflat de planul construcției acestei mine.

loading...
PUTETI CITI SI...