Seful Interpol a demisionat. Se afla in custodia autoritatilor din China

Postat la: 07.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Seful Interpol a demisionat. Se afla in custodia autoritatilor din China

Seful Interpol, Meng Hongwei, a demisionat, iar renuntarea la functie este cu efect imediat. Anuntul a fost facut chiar de Interpol. Meng Hongwei, dat disparut zilele trecute, este in China, unde este investigat pentru incalcarea legii.

Interpol a anuntat demisia sefului sau printr-un comunicat.

"Astazi, duminica, 7 octombrie, La Secretariatul General din Lyon al Interpol, Franta a primit demisia cu efect imediat a domnului Meng Hongwei din functia de Presedinte al Interpol", se afirma in comunicat.
Meng Hongwei, anchetat in China

Meng Hongwei, cetatean chinez, a fost dat disparut in Franta, zilele trecute. Potrivit sotiei, nu s-a stiut nimic de el din 25 septembrie, de cand a plecat in China. Franta a anuntat deschiderea imediata a unei anchete.

Insa China a anuntat ulterior ca Meng Hongwei este suspectat de "incalcarea legii" si ca este "sub investigatie".

Potrivit Sky News, sotia fostului sef al Interpol a dezvaluit insa ca Meng Hongwei i-a trimis o fotografie cu un cutit, inainte de a disparitia in China.
Un nou sef la Interpol

In urma anuntului demisiei lui Meng Hongwei, Interpol a anuntat numele unui nou sef. Organizatia va avea ca presedinte interimar pe sud-coreeanul Kim Jong Yang. El va ocupa aceasta functie pana la alegerea viitorului presedinte Interpol, care va avea loc in Dubai, in luna noiembrie.

loading...
PUTETI CITI SI...