Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen: 1 iunie rămâne "un termen limită greu" pentru creşterea limitei datoriei federale

Postat la: 22.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen: 1 iunie rămâne

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat duminică că 1 iunie rămâne "un termen limită greu" pentru creşterea limitei datoriei federale, cu şanse destul de scăzute ca guvernul să încaseze suficiente venituri pentru a ajunge la 15 iunie, când sunt datorate mai multe facturi fiscale.

Yellen, vorbind la emisiunea "Meet the Press" de la NBC, a spus că ar fi alegeri dificile de făcut cu privire la plăţile către americani, dacă Congresul nu va ridica plafonul datoriei de 31.400 miliarde de dolari înainte ca Trezoreria să rămână fără numerar.

"Am indicat în ultima mea scrisoare către Congres că ne aşteptăm să nu putem plăti toate facturile la începutul lunii iunie şi, eventual, chiar la 1 iunie. Şi voi continua să informez Congresul, dar cu siguranţă nu mi-am schimbat evaluarea. Deci cred că acesta este un termen limită greu", a spus ea.

O a doua întâlnire de vineri între Casa Albă şi negociatorii republicani din Congres privind creşterea plafonului datoriei guvernului federal de 31.400 de miliarde de dolari a fost oprită fără să fi avut loc progrese, potrivit declaraţiilor ambelor părţi, şi nici nu a fost stabilită o întâlnire suplimentară.

Preşedintele Joe Biden a declarat pe de altă parte că nu se poate ajunge la un acord între Casa Albă şi republicani, dacă aceştia nu acceptă o parte din condiţiile lor.

loading...
PUTETI CITI SI...
loading...