S-a aflat ce i-a spus Joe Biden lui Netanyahu, în discuțiile private: planul americanilor în războiul din Orient

Postat la: 21.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

S-a aflat ce i-a spus Joe Biden lui Netanyahu, în discuțiile private: planul americanilor în războiul din Orient

Președintele SUA, Joe Biden, a fost în Israel pentru a discuta cu premierul Benjamin Netanyahu, dar și pentru a afla care sunt intențiile Israelului. Conform oficialilor de rang înalt din SUA, americanii vor perminte Israelului să ia propriile decizii privind calendarul și strategia în războiul său cu Hamas, informează CNN.

Joe Biden le-a promis israelienilor ajutor militar, dar nu și o coordonare a acțiunilor de la Washington. Israelul va lua propriile decizii, dar își va asuma și posibilele consecințe.

"A pus câteva întrebări dure" despre ceea ce se plănuia și care vor fi efectele, a declarat oficialul pentru CNN, adăugând: "Noi nu îi dirijăm pe israelieni, calendarul este al lor - gândirea lor, planificarea lor".

La scurt timp după plecarea lui Joe Biden, în Israel a apărut informația conform căreia de la cel mai înalt nivel politic s-a dat "undă verde" pentru invazia terestră a Fâșiei Gaza. Această operațiune nu a început, dar la graniță sunt mișcări importante de trupe.

Controversa generată de un răspuns al lui Joe Biden
Casa Albă a încercat vineri târziu să clarifice un scurt comentariu făcut de Biden după ce a fost întrebat de un reporter dacă Israelul ar trebui să amâne o invazie terestră în Gaza până când mai mulți ostatici ar putea ieși. În timp ce urca scările către Air Force One, președintele a răspuns: "Da".

Casa Albă a luat imediat măsuri pentru a explica comentariile președintelui.

"Președintele era departe. Nu a auzit întrebarea în întregime. Întrebarea a sunat ca 'Ați dori să vedeți mai mulți ostatici eliberați? Nu a comentat nimic altceva", a declarat directorul de comunicare al Casei Albe, Ben LaBolt, mai puțin de o oră mai târziu.

 

loading...
PUTETI CITI SI...