Rusia lansează un avertisment cumplit după ce SUA a aprobat lovituri ucrainene în Crimeea

Postat la: 23.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Rusia lansează un avertisment cumplit după ce SUA a aprobat lovituri ucrainene în Crimeea

Rusia a emis un alt avertisment sever legat de noi potențiale atacuri ucrainene asupra Crimeei. "Loviturile asupra acestui teritoriu sunt considerate de noi ca un atac asupra oricărei alte regiuni din Federația Rusă. Este important ca Statele Unite să fie pe deplin conștiente de răspunsul Rusiei", a avertizat duminică ambasadorul Moscovei în SUA, Anatoli Antonov.

Acesta a fost un răspuns la o declarație făcută la începutul weekendului de consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan pentru CNN. Acesta a declarat, în timp ce vorbea de la summitul G7 din Japonia din weekend, că "nu am pus limitări asupra Ucrainei, care să poată lovi pe teritoriul său... Ceea ce am spus este că nu vom permite Ucrainei cu sisteme americane să atace Rusia. Și credem că Crimeea este Ucraina".

Cu toate acestea, SUA au negat în mod constant că au aprobat ca Ucraina să folosească armament avansat furnizat de SUA pentru a organiza astfel de atacuri.

În replică, Antonov a mai declarat pe Telegram că "aprobarea necondiționată a loviturilor asupra Crimeei folosind arme americane și alte arme occidentale", alături de mișcarea aliaților occidentali de a furniza Ucrainei avioane "demonstrează clar că Statele Unite nu au fost niciodată interesate de pace".

El a avertizat administrația americană împotriva "judecăților nechibzuite privind Crimeea, în special în ceea ce privește 'binecuvântarea' regimului de la Kiev pentru atacurile aeriene" asupra peninsulei.

Conform presei de stat ruse, alți oficiali de la Kremlin au cântărit și mai puternic, avertizând că rezultatul ar putea fi chiar un dezastru nuclear:

Remarcile lui Sullivan au stârnit, de asemenea, indignarea vicepremierului Crimeei, Georgy Muradov, care a opinat că, permițând Ucrainei să folosească avioane fabricate în SUA pentru a ținti peninsula, Casa Albă a fost "de acord să declanșeze un război nuclear".

Oficialul a reamintit că Crimeea găzduiește Flota rusă din Marea Neagră. "Un atac asupra unuia dintre pilonii securității strategice a Rusiei obligă din punct de vedere juridic țara noastră să folosească toate mijloacele disponibile pentru a împiedica subminarea acesteia".

De asemenea, Rusia a acuzat recent forțele ucrainene că folosesc rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de Marea Britanie, capabile să lovească în interiorul Rusiei.

Acesta este, de asemenea, un motiv de îngrijorare în ceea ce privește o posibilă escaladare directă Rusia-NATO: "Rachetele Storm Shadow, care au o rază de acțiune de peste 250 de kilometri, oferă Ucrainei capacitatea de a lovi cu mult în spatele liniilor de front rusești și până în Crimeea ocupată de Moscova", subliniază RFERL, finanțată de statul american, adăugând totodată că "rapoarte ale presei britanice au declarat că Kievul a promis că nu va folosi rachetele pentru a lovi în interiorul teritoriului Rusiei".

loading...
PUTETI CITI SI...