Republicanii din Camera Reprezentanților publică un nou document care arată că Joe & Hunter Biden au luat milioane de dolari din Rusia și Ucraina

Postat la: 10.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Republicanii din Camera Reprezentanților publică un nou document care arată că Joe & Hunter Biden au luat milioane de dolari din Rusia și Ucraina

Reprezentantul american James Comer (R-KY), președintele Comisiei pentru supraveghere și responsabilitate din Camera Reprezentanților, a publicat miercuri un nou memoriu privind registrele bancare, în care sunt prezentate detalii despre afacerile familiei Biden, despre care Comer spune că detaliază modul în care fostul vicepreședinte și actualul președinte al Statelor Unite s-a îmbogățit prin promisiunea accesului unuia dintre cei mai puternici oameni din lume la interese de afaceri din țări străine, uneori autoritare.

Memorandumul detaliază plăți de peste 20 de milioane de dolari de la persoane din Rusia, Kazahstan și Ucraina pe care Joe Biden, membri ai familiei sale și asociați de afaceri le-au primit în timp ce Biden era vicepreședinte în timpul mandatului lui Barack Obama; milioane de dolari pe care fiul prezidențial cu probleme Hunter Biden și partenerul său de afaceri Devon Archer le-au primit din surse străine, în timp ce încercau să ascundă originea și mărimea acestora; milioanele pe care Hunter le-a primit de la compania energetică ucraineană Burisma Holdings (în al cărei consiliu de administrație Hunter a făcut parte în ciuda lipsei de experiență în industria energetică), de la miliardarul rus Yelena Baturina și de la Kenes Rakishev (asociat al prim-ministrului kazah Karim Massimov), cu care însuși vicepreședintele de atunci Biden a luat cina în 2014 și 2015.

Memorandumul detaliază, de asemenea, mai multe tranzacții între familia Biden și interese străine, inclusiv o plată de 3,5 milioane de dolari de la Baturina către Rosemont Seneca Thornton, o companie fantomă legată de Hunter și Archer; iar Rakishev a virat 142 300 de dolari către Rosemont Seneca Bohai, un cont înființat cu plata anterioară de la Baturina, care la rândul său a plătit exact aceeași sumă pentru o mașină sport pentru Hunter.

"În timpul vicepreședinției lui Joe Biden, Hunter Biden l-a vândut ca fiind "brandul" pentru a culege milioane de la oligarhi din Kazahstan, Rusia și Ucraina", a declarat Comer. "Se pare că nu au fost furnizate servicii reale, în afară de accesul la rețeaua Biden, inclusiv la Joe Biden însuși. Iar Hunter Biden pare să fi livrat. Acest lucru este evidențiat de mesele de la Café Milano, unde vicepreședintele de atunci Joe Biden a luat masa cu oligarhi din întreaga lume care i-au trimis bani fiului său. Este clar că Joe Biden știa despre afacerile fiului său și și-a permis să fie "marca" vândută pentru a îmbogăți familia Biden în timp ce era vicepreședinte al Statelor Unite."

"Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților va continua să urmărească traseul banilor și să obțină mărturii de la martori pentru a stabili dacă actori străini i-au vizat pe Biden, dacă președintele Biden este compromis sau corupt și dacă securitatea noastră națională este amenințată", a declarat el.

De ani de zile, Biden a fost urmărit de acuzații de corupție personală și trafic de influență. În timpul anilor Obama, el s-a lăudat în mod infam că a facilitat concedierea procurorului general ucrainean Viktor Shokin, care investigase Burma, amenințând că va refuza un împrumut de un miliard de dolari din partea SUA pentru Ucraina. Apărătorii susțin că această mișcare s-a datorat faptului că Shokin nu a urmărit corupția în mod suficient de agresiv, dar criticii sugerează că a fost vorba despre faptul că Shokin s-a apropiat potențial prea mult de Burisma și, prin extensie, de Hunter. "Shokin a fost considerat o amenințare pentru afacere", a atestat recent Archer într-un interviu cu comentatorul Tucker Carlson.

În lunile de dinaintea alegerilor prezidențiale din 2020, New York Post a publicat o serie de reportaje bombă despre un laptop aparținând lui Hunter care a fost livrat și abandonat la un atelier de reparații de calculatoare din Delaware. Laptopul conținea zeci de e-mailuri și texte care detaliau activitățile de afaceri internaționale ale familiei Biden.

Tabăra Biden nu a negat în mod specific autenticitatea materialului, dar aliații săi din mass-media tradiționale și sociale au lucrat neobosit pentru a ignora, suprima sau discredita povestea, în mare parte prin promovarea unor afirmații nefondate potrivit cărora laptopul ar fi făcut parte dintr-o operațiune de "dezinformare" a unei puteri străine, alimentată de o declarație în acest sens semnată de 51 de "persoane care și-au dedicat părți semnificative din viața [lor] securității naționale" și serviciilor de informații, dintre care cel puțin una a recunoscut anul acesta că a crezut întotdeauna că conținutul era real.

În iunie, membrii Congresului au analizat un dosar al unui informator al FBI care susținea că, în iunie 2020, viitorul președinte a acceptat o mită de 5 milioane de dolari de la un executiv din Burma și care ar fi coroborat faptul că Biden cel mai în vârstă era într-adevăr "tipul cel mare" menționat în mod repetat în corespondențele de afaceri găsite pe laptopul lui Hunter.

După ce au recucerit la limită Camera Reprezentanților în alegerile de la mijlocul mandatului de anul trecut, republicanii au numit investigarea familiei Biden drept una dintre prioritățile lor. Criticii acuză Departamentul de Justiție al SUA de un dublu standard motivat politic pentru că nu a urmărit presupusele infracțiuni ale familiei Biden, în timp ce l-a pus sub acuzare pe fostul președinte Donald Trump, care, în prezent, încearcă să obțină nominalizarea republicană pentru a-l provoca pe Biden la președinție, sub acuzația de obstrucționare a anchetatorilor cu privire la păstrarea de documente clasificate după ce a fost președinte.

loading...
PUTETI CITI SI...