Raport al Pentagonului: "China acumulează arme spațiale care pot orbi și asurzi SUA!"

Postat la: 03.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Raport al Pentagonului:

Un raport al Pentagonului citat de The Washington Post precizează că China dezvoltă rapid arme spațiale puternice, inclusiv rachete anti-sateliți sofisticate, lasere, echipamente de bruiaj, roboți ucigași pe orbita Pământului dar și instrumente cibernetice, concepute pentru a „orbi și asurzi" inamicul. Aceste chestiuni sunt conforme cu ultimul raport anual al Pentagonului denumit „Puterea militară a Chinei către Congres.

Raportul afirmă că Armata Populară de Eliberare (PLA) continuă să dobândească și să dezvolte o serie de capacități contraspațiale și tehnologii conexe, inclusiv rachete cu ucidere cinetică, lasere de la sol și roboți spațiali orbitali. Raportul Pentagonului, bazat pe informațiile Agenției de Informații pentru Apărare, dezvăluie pentru prima dată că China lucrează la arme spațiale capabile să atace ținte inamice de pe suprafața Pământului.

Pe lângă armele spațiale din arsenalul Chinei, Pentagonul avertizează că PLA are acum peste 400 de focoase nucleare. Aceste cifre arată că China și-a dublat arsenalul nuclear în doar doi ani. În acest ritm, Beijingul ar putea stoca aproximativ 1.500 de focoase până în 2035. Arsenalul nuclear al Statelor Unite are aproximativ 5.428 de focoase, potrivit unui raport recent SIPRI. Celălalt adversar al SUA - Rusia, deține cel mai mare arsenal nuclear din lume, cu aproximativ 6.000 de focoase nucleare. (M.G.G.)

loading...
PUTETI CITI SI...