Putin schimbă discursul: Rusia nu ar mai trebui să vorbească despre ţări neprietenoase, ci despre elite neprietenoase

Postat la: 17.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Putin schimbă discursul: Rusia nu ar mai trebui să vorbească despre ţări neprietenoase, ci despre elite neprietenoase

Preşedintele rus Vladimir Putin a dclarat joi că Rusia ar trebui mai degrabă să vadă care sunt "elitele neprietenoase" faţă de ea, nu "ţările neprietenoase", întrucât nu atât ţările în sine ar merita, din punctul de vedere al Moscovei, să fie incluse într-o asemenea categorie, ci elitele lor sau politicienii care le conduc, consemnează agenţiile Reuters şi TASS.

"Fraza 'ţări neprietenoase' a intrat aici în conştiinţa publică şi în limbajul comun. Dar ea nu reflectă cu acurateţe realităţile existente. Am putea chiar spune că nu reflectă realitatea deloc, întrucât ceea ce avem într-un anumit număr de ţări sunt elite neprietenoase, conducători neprietenoşi", a remarcat Putin în intervenţia sa la un congres al reprezentanţilor mediului de afaceri din Rusia.

În multe ţări, a continuat el, sistemele politice "permit adesea ascensiunea unor oameni care au un nivel oarecum redus de educaţie şi cultură generală, uneori ei nu înţeleg ce spun sau ce fac". "Rezultatul, cum este binecunoscut, îl vedem clar toţi. Activităţile lor sunt dăunătoare propriului lor popor şi propriilor lor afaceri", a concluzionat Putin.

Guvernul rus a adoptat pe 8 martie o listă cu ţări ''neprietenoase'', în urma sancţiunilor impuse Rusiei după invazia acesteia împotriva Ucrainei. Pe listă se regăsesc SUA, Canada, ţările UE, Marea Britanie şi alte ţări europene nemembre ale UE şi din Asia de Sud şi Sud-Est care s-au raliat sancţiunilor.

loading...
PUTETI CITI SI...