Putin îl numeşte pe fostul spion Serghei Skripal un „ticălos şi un trădător"

Postat la: 03.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Putin îl numeşte pe fostul spion Serghei Skripal un „ticălos şi un trădător

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a numit pe Serghei Skripal, fostul spion rus care a fost otrăvit în Marea Britanie, drept un „ticălos şi un trădător", scrie The Guardian.

„Văd că unii dintre colegii voştri avansează teoria că Skripal a fost aproape un fel de activist al drepturilor omului. El a fost un simplu spion. Un trădător al Rusiei. Există un astfel de concept - un trădător al naţiunii. El este unul dintre aceşti oameni", a declarat Putin la o conferinţă despre sectorul energetic. „Este doar un ticălos", a adăugat Putin.

Fostul dublu agent rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu noviciok în martie. Ei au supravieţuit, însă Dawn Sturgess - o britanică fără legătură cu atacul iniţial - a murit după ce a intrat în contact cu aceeaşi substanţă.

Guvernul britanic i-a acuzat pe cetăţenii ruşi Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov de acest atac. Londra susţine că sunt agenţi sub acoperire ai serviciilor militare ruse de informaţii GRU. Rusia a negat mereu acuzaţiile, iar preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că suspecţii sunt civili. Cei doi au apărut la televiziunea rusă de stat şi au spus că au vizitat, ca turişti, Catedrala din Salisbury.

loading...
PUTETI CITI SI...