Prigojin minimalizează rolul armatei regulate ruse în capturarea oraşului Bahmut din estul Ucrainei: "Nimeni nu ne-a ajutat!"

Postat la: 21.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Prigojin minimalizează rolul armatei regulate ruse în capturarea oraşului Bahmut din estul Ucrainei:

Fondatorul grupării de mercenari Wagner a Rusiei, Evgheni Prigojin, a minimalizat duminică rolul armatei regulate ruse în capturarea oraşului Bahmut din estul Ucrainei, pe care Moscova a pretins că l-a cucerit cu o zi înainte.

Într-un mesaj vocal publicat de serviciul său de presă pe Telegram, Evgheni Prigojin a declarat: "În timpul cuceririi orașului Artiomovsk, practic nimeni din armată nu ne-a ajutat", referindu-se la Bahmut după numele său din epoca sovietică.

Kievul neagă faptul că Rusia a preluat controlul total asupra oraşului Bahmut și afirmă că forțele sale au încercuit parțial orașul.

Într-o declarație făcută mai devreme duminică, ministerul rus al apărării a reafirmat că forțele ruse au terminat de "eliberat" Bahmut şi că forțele ruse au distrus, de asemenea, un pod rutier folosit anterior de forțele ucrainene pentru a consolida apărarea oraşului, precum și un depozit de muniție ucrainean. Reuters nu a reușit să verifice afirmațiile sale.

 

loading...
PUTETI CITI SI...
loading...