"Poporul chinez" cere ca SUA sa fie considerata si tratata ca fiind la originea Sars-CoV-2!

Postat la: 23.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministerul chinez de Externe a insistat asupra "teoriei conspiratiei" impotriva Chinei potrivit căreia coronavirusul a fost produs si scapat din laboratorul de la Wuhan. Dimpotriva, spune oficialul, "poporul chinez" crede ca a fost creat într-un laborator de arme biologice al armatei americane din Ft. Detrick, Maryland, ipoteza care trebuie investigată înainte de orice altă examinare a Institutului de Virologie din Wuhan.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian a susținut că o petiție cu cinci milioane de semnături de la "internauți chinezi", acumulate în ultima săptămână, este o dovadă că investigarea Ft. Detrick este "chemarea poporului". "Misterul de la Fort Detrick rămâne nerezolvat", a declarat Zhao. Versiunea originală a "teoriei conspirației chineze" susținea că soldații americani care au participat la Jocurile Mondiale Militare din 2019 de la Wuhan au adus cu ei coronavirusul de fabricație americană. Această teorie a fost propagata puternic de chinezi după ce SUA și alte națiuni care au participat la Jocuri au început să se îngrijoreze că ar fi putut fi un eveniment "super-spreader" care a adus coronavirusul de la Wuhan înapoi pe teritoriul lor. Mai multe autoritati americane au cerut o investigație serioasă a acestei posibilități în iunie 2021.

Actuala ipoteza chineză referitoare la Ft. Detrick este că oficialii americani au folosit un focar fals de "boală a țigărilor electronice" pentru a ascunde un focar de coronavirus în Maryland care a început înainte ca pandemia de coronavirus să izbucnească în Wuhan. Aceasta ar trebui să fie o dovadă incendiară că Sars-CoV-2 a scăpat din laboratorul de la Ft. Detrick și a început să facă ravagii în Maryland înainte de a fi răspândit de către armata americană în Wuhan.

Un fapt esențial pe care guvernul chinez nu l-a explicat încă pentru a susține teoria este că "boala țigărilor electronice" este de fapt o formă de leziune pulmonară, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC), ceea ce înseamnă că nu este contagioasă. Nu există niciun caz documentat în care cineva să fi fost diagnosticat cu "boala țigărilor electronice" prin contact sau expunere la un alt pacient, iar lucrătorii din domeniul sănătății care tratează această afecțiune nu folosesc echipamente de protecție pentru a evita leziunile pulmonare atunci când tratează acești pacienți. În schimb, coronavirusul este extrem de contagios și necesită un protocol privind bolile infecțioase pentru a menține lucrătorii din domeniul sănătății în siguranță.

"Dacă unele țări consideră că ar trebui efectuate investigații suplimentare în acest domeniu, atunci investigațiile ar trebui să fie efectuate în laboratoare care nu au fost încă inspectate", a afirmat Liang Wannian, liderul părții chineze a vizitei comune a Organizației Mondiale a Sănătății (O.M.S.) la Wuhan în 2021. Alți oficiali chinezi s-au declarat "șocați" de "lipsa de respect pentru bunul simț" și "aroganța" propunerii O.M.S. pentru o nouă vizită la Wuhan. Oficialii OMS, inclusiv directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, au prezentat cu grijă propunerea celei de-a doua vizite ca pe o șansă pentru China de a coopera mai mult și de a risipi îndoielile persistente cu privire la Institutul de Virologie Wuhan, dar PCC a refuzat să permită noua vizită și a reluat "misterul nerezolvat de la Ft. Detrick".

loading...
PUTETI CITI SI...