Politico: NATO vrea să plaseze 300.000 de militari în jurul Rusiei

Postat la: 20.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Politico: NATO vrea să plaseze 300.000 de militari în jurul Rusiei

NATO va prezenta în primăvară un plan regional de apărare actualizat. Alianța intenționează să consolideze gruparea în apropierea granițelor Rusiei, potrivit ediției americane a Politico.

NATO trebuie să convingă fiecare țară în parte să contribuie cu diverse elemente: soldați, instruire, o infrastructură mai bună - și, mai ales, cantități mari de arme, echipamente și muniții scumpe. Oficialii citați de Politico vehiculează până la 300.000 de soldați NATO pentru a ajuta la funcționarea noului model.

Primul nivel - care ar putea fi format din aproximativ 100.000 de soldați pregătiți să se deplaseze în 10 zile - ar putea fi extras din Polonia, Norvegia și statele baltice (Estonia, Letonia și Lituania), a declarat Heinrich Brauß, fost secretar general adjunct al NATO pentru politica de apărare și planificarea forțelor. De asemenea, ar putea include grupuri de luptă multinaționale pe care alianța le-a înființat deja în flancul estic.

Un al doilea nivel de trupe ar urma apoi să sprijine acești soldați, gata să se desfășoare din țări precum Germania în termen de 10 până la 30 de zile.
Proces complicat

De ce? Pentru a se deplasa atât de repede, chiar și având în vedere o lună, este nevoie de mulți oameni, echipamente și pregătire - și de mulți bani. Unele armate vor trebui să își intensifice eforturile de recrutare. Mulți aliați vor trebui să crească cheltuielile pentru apărare. Și toată lumea va trebui să cumpere mai multe arme, muniții și echipamente. Aliații își fac griji cu privire la fondurile de război în scădere, chiar în momentul în care NATO caută angajamente pentru noi stocuri și trupe de-a lungul flancului estic.

 

loading...
PUTETI CITI SI...