Planul malefic al Statului Islamic a fost dejucat. Ororile terorismului, oprite la timp de autorități

Postat la: 04.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Planul malefic al Statului Islamic a fost dejucat. Ororile terorismului, oprite la timp de autorități

Un presupus jihadist a fost reţinut, marţi, în Sidney, deoarece intenţiona să creeze o bază a Statului Islamic. Aceasta urma să se afle într-o zonă montană de la periferia respectivului oraş australian, pentru a încuraja luptători să efectueze atacuri „de tip gherilă", potrivit documentelor judiciare citate de EFE.

Isaak el Matari a fost arestat alături de alţi doi bărbaţi, într-o operaţiune antiteroristă. Curtea Supremă din Parramata, poziționată la vest de Sidney, l-a acuzat, joi, de planificare de atacuri teroriste şi apartenenţă la gruparea Statului Islamic, arată canalul ABC. Suspectul s-a autoproclamat comandant general al Statului Islamic în Australia. Târărul de 20 de ani era supravegheat de autorităţile australiene de mai multe luni după revenirea dintr-o călătorie în Liban.

În documentele prezentate la tribunal, poliţia australiană a indicat că el Matari a declarat că este membru al SI şi că încearcă să importe arme şi explozibil în Australia. Acuzatul dorea să creeze o bază pentru gherilă în Munţii Albaştri, la circa 100 km vest de Sidney. El Matari își dorea să plece spre Pakistan, de unde să treacă în Afganistan în scopul de a se alătura grupării jihadiste.

Radwan Dakkak, în vârstă de 23 de ani, este un alt suspect care a fost arestat marţi. El a fost acuzat de apartenenţă la Statul Islamic. Un al treilea bărbat, căruia i s-a păstrat identitatea secretă, este acuzat că ar fi asociat cu primii doi. Cu toate acestea, adăugându-se și infracțiunea de fraudă, bărbatul a fost eliberat provizoriu.

Din septembrie 2014, autorităţile australiene au crescut nivelul de alertă teroristă şi au aprobat o serie de legi antiteroriste pentru a preveni atentate. De atunci, în Australia au fost înregistrate patru astfel de acțiuni violente , timp în care forţele de securitate au dejucat peste zece planuri privind comiterea unor atentate şi au arestat peste 70 de persoane în mai multe operaţiuni.

loading...
PUTETI CITI SI...