Șpăgarul nu se mai oprește: Joe Biden a cerut Congresului încă 21 de miliarde de dolari pentru Ucraina lui Zelenski

Postat la: 11.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Șpăgarul nu se mai oprește: Joe Biden a cerut Congresului încă 21 de miliarde de dolari pentru Ucraina lui Zelenski

Administrația Biden a cerut joi Congresului să ofere mai mult de 13 miliarde de dolari în ajutor de urgență pentru apărare Ucrainei și încă 8 miliarde de dolari pentru sprijin umanitar până la sfârșitul anului. In total 21 de miliarde de dolari.

În timp ce ultima solicitare de acest gen de la Casa Albă pentru finanțarea Ucrainei a fost aprobată cu ușurință în 2022, de data aceasta există o dinamică diferită. In plus, familia Biden - Joe & Hunter - e acuzata în Congresul SUA de fonduri ilicite tocmai din afaceri in Ucraina, de zeci de milioane de dolari.

A crescut o diviziune politică pe această temă, iar Camera condusă de republicani se confruntă cu o presiune enormă pentru a-și demonstra sprijinul pentru liderul partidului, Donald Trump, care a fost foarte sceptic față de război. Iar sprijinul americanilor pentru acest efort s-a înmuiat încet.

Directorul pentru buget al Casei Albe, Shalanda Young, într-o scrisoare adresată președintelui Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a îndemnat la acțiuni rapide pentru a da curs "angajamentului SUA față de apărarea patriei poporului ucrainean și față de democrația din întreaga lume", precum și față de alte nevoi.

Președintele Joe Biden și echipa sa superioară de securitate națională au declarat în repetate rânduri că Statele Unite vor ajuta Ucraina "atât timp cât va fi nevoie" pentru a alunga Rusia de la granițele sale. În privat, oficialii administrației i-au avertizat pe oficialii ucraineni că există o limită a răbdării.

loading...
PUTETI CITI SI...