ONU îi transmite lui Donald Trump că pedeapsa cu moartea este inacceptabilă

Postat la: 07.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

ONU îi transmite lui Donald Trump că pedeapsa cu moartea este inacceptabilă

Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a declarat că pedeapsa capitală este inacceptabilă pentru orice crimă, ca răspuns la afirmațiile făcute de președintele american Donald Trump în urma atacurilor armate din SUA, scrie Mediafax, citând Dpa.

"O considerăm o pedeapsă unic de crudă și irversibilă, care nu are niciun loc în secolul 21", a declarat purtătorul de cuvânt Rupert Colville.Donald Trump a declarat luni că "va cere Departamentului de Justiție să propună pedeapsa cu moartea pentru cei care comit crime în masă și motivate de ură".

Cel puţin 20 persoane au fost ucise într-un atac armat produs sâmbătă după-amiază într-un complex comercial din oraşul El Paso, situat în statul american Texas, un suspect fiind arestat preventiv.

Poliția a anunțat că 26 de persoane sunt rănite și în prezent primesc atenție medicală la spitalele din apropiere. Alte nouă persoane au murit într-un atac armat desășurat în fața unui bar din orașul Dayton, situat în statul american Ohio.

Incidentul a avut loc la doar câteva ore de atacul armat din El Paso, Texas, în urma căruia alte 20 de persoane au murit.

 

loading...
PUTETI CITI SI...