O eră fără RĂZBOI. Coreea de Nord şi Coreea de Sud au semnat un acord militar comun

Postat la: 19.09.2018 09:14 | Scris de: ZIUA NEWS

O eră fără RĂZBOI. Coreea de Nord şi Coreea de Sud au semnat un acord militar comun

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au anunţat printr-o declaraţie comună că au făcut un pas mai aproape de pace prin semnarea unui acord militar comun care elimină ameninţarea unui conflict în Peninsula Coreeană, transmite CNN.

"A început o eră fără război ", a declarat preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, la conferinţa de presă comună alături de liderul nord-coreean Kim Jong Un care a avut loc la Phenian, miercuri. "Astăzi, nordul şi sudul au decis să elimine toate ameninţările din întreeaga Peninsulă Coreană", a spus Moon. Ca parte a acordului, Coreea de Nord s-a angajat să închidă definitiv motorul de testare şi lansare a rachetelor Dongchang, în prezenţa experţilor avizaţi", a declarat preşedintele sud-coreean.

Phenianul a fost, de asemenea, de acord să distrugă centrul de cercetare nucleară Yongbyon, considerat a fi utilizat pentru producerea de material fisionabil pentru arme nucleare, în cazul în care Statele Unite vor lua "măsurile corespunzătoare". "Relaţia noastră va continua neschimbată şi sper că discuţia cu Coreea de Nord şi Statele Unite va începe încă o dată", a spus Moon.

loading...