O criză a datoriilor SUA este iminentă: costul asigurării datoriei americane împotriva neplăţii a crescut vertiginos

Postat la: 14.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

O criză a datoriilor SUA este iminentă: costul asigurării datoriei americane împotriva neplăţii a crescut vertiginos

Măsurile extraordinare ale Departamentului Trezoreriei SUA pentru a ajuta la plata facturilor guvernamentale au scăzut la 88 de miliarde de dolari, de la 110 miliarde de dolari în urmă cu o săptămână.

Acest lucru înseamnă că aproape trei sferturi din cele 333 de miliarde de dolari de măsuri autorizate pentru a împiedica guvernul american să rămână fără spaţiu de împrumut au fost utilizate, potrivit Bloomberg.

Aceste măsuri sunt o colecţie de diverse artificii contabile care permit administraţiei să continue să vândă datorii, chiar dacă s-a lovit de plafonul de împrumut de 31.400 de miliarde de dolari impus de Congres.

O întâlnire faţă în faţă în această săptămână între preşedintele Joe Biden şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Kevin McCarthy, cu privire la impasul datoriilor a produs puţine semne de mişcare, dar negocierile între membrii staff-ului sunt în curs de desfăşurare, iar liderii sunt programați să se întâlnească din nou săptămâna viitoare.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat că cea mai mare economie a lumii ar putea rămâne fără măsurile necesare pentru a-şi rambursa obligaţiile legate de datorie chiar de la 1 iunie.

În cazul în care Congresul nu majorează sau nu suspendă limita de îndatorare înainte de 1 iunie, Departamentul Trezoreriei nu va putea continua să satisfacă toate obligaţiile guvernamentale.

Pieţele de trezorerie au trecut la stabilirea preţului unei prime de neplată pentru titlurile de valoare care ajung la scadenţă în jurul acestei date. De asemenea, costul asigurării datoriei americane împotriva neplăţii a crescut vertiginos.

loading...
PUTETI CITI SI...