Numire dubioasă la CIA: Noul șef al spionajului america e un fost director al Carnegie Foundation!

Postat la: 04.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Numire dubioasă la CIA: Noul șef al spionajului america e un fost director al Carnegie Foundation!

S-au vehiculat mai multe nume la conducerea CIA, însă Joe Biden a „ales" să surprindă pe toată lumea cu această nominalizare: noul șef al spionajului american este fostul conducător al Fundației Carnegie, un think tank de relații internaționale!

Într-adevăr, pe multă lume a surprins alegerea, mai cu seamă că nu vorbim despre un om care a activat în „intelligence-ul" american, cel puțin nu la nivel oficial.

Și, totuși, iată că noul șef al CIA este William Burns, fost subsecretar de stat. Casa Albă a făcut cunoscut oficial nominalizarea lui Burns, trimisă deja spre vot la Senat. Dacă va fi confirmat de senatori, William Burns o va înlocui în funcție pe Gina Haspel, promovată în fruntea CIA în 2018 de fostul preşedinte Donald Trump. Presa din State scrie că William Burns e ca și uns la CIA, democraţii având controlul asupra Senatului, Camera superioară a Congresului SUA.

Diplomat de carieră vreme de 33 de ani, William Burns a activat inclusiv ca ambasador al SUA în Rusia, din 2005 până în 2008. S-a retras din corpul diplomatic în 2014, înainte de a conduce Fundaţia Carnegie pentru pace internaţională, un think tank de relaţii internaţionale.

loading...
PUTETI CITI SI...