Nou caz în SUA cu un bărbat de culoare împușcat mortal de poliție, la Los Angeles. Incidentul a fost urmat de proteste

Postat la: 02.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Nou caz în SUA cu un bărbat de culoare împușcat mortal de poliție, la Los Angeles. Incidentul a fost urmat de proteste

Un bărbat de culoare a fost ucis de poliție - care afirmă că acesta era înarmat cu un pistol - luni, la Los Angeles, un incident ce are loc într-o atmosferă generală plină de tensiune și neîncredere față de forțele de ordine, relansată după cazul Jacob Blake, relatează AFP.

Biroul şerifului din comitatul Los Angeles, prin vocea locotenentului de poliție Brandon Dean, a prezentat într-o conferință de presă propria versiune a faptelor. Bărbatul de culoare, în vârstă de „aproximativ 30 de ani", circula cu bicicleta, luni după-amiază, când agenți de poliție au încercat să îl oprească pentru o infracțiune la codul rutier. Potrivit versiunii autorităților, acesta „a luat-o la fugă", abandonându-și bicicleta. Polițiștii au reușit însă să-l ajungă din urmă. În acel moment, a povestit locotenentul Brandon Dean, tânărul afro-american „l-a lovit pe unul dintre polițiști în față".

În fugă, suspectul a lăsat să-i cadă un maldăr de haine pe care le ținea în mână. „Agenții au observat că un pistol negru, semiautomat, se afla în grămada de haine", a continuat locotenentul. Polițiștii au deschis atunci focul. Bărbatul, lovit de mai multe gloanţe, a murit pe loc. „Acesta se afla în posesia unei arme de foc și a atacat un polițist", a insistat Dean, precizând că o anchetă a fost deschisă în acest caz. Bărbatul ucis de poliție a fost identificat ulterior ca fiind Dijon Kizzee, în vârstă de 29 de ani.

 

loading...
PUTETI CITI SI...