Next Level: Trupele ruse au efectuat lovituri cu rachete asupra orașului Smila din centrul Ucrainei

Postat la: 15.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Next Level: Trupele ruse au efectuat lovituri cu rachete asupra orașului Smila din centrul Ucrainei

Armata rusă a efectuat marți dimineața un atac cu rachete asupra regiunii ucrainene Cherkasy, regiune aflată în centrul țării, departe de frontul din Donbas unde au loc confruntările militare între cele două armate.

Cel mai afectat în urma atacurilor ruse a fost orașul Smila, unde nu au fost victime dar s-au înregistrat importante distrugeri, iar o parte a orașului a rămas fără alimentare cu apă.

Una dintre rachetele ruse a lovit o fabrică, în timp ce altă rachetă a lovit o unitate medicală, conform autorităților locale. Cele mai avariate au fost rețelele de alimentare cu apă

În noaptea de luni spre marți rușii au lansat un atac la scară largă cu rachete asupra Ucrainei. Forțele de apărare ucrainene au reușit să doboare 16 rachete de croazieră Kalibr, însă celelalte și-au atins țintele.

Cel puțin 28 de rachete cu rază lungă de acțiune au fost lansate de forțele ruse, inclusiv de pe fregate din Marea Neagră.

Rusia a lansat un atac aerian la scară largă și asupra regiunii vestice ucrainene Lviv şi a regiunii Volin, din nord-vest, cauzând moartea a cel puţin trei persoane şi rănirea altor câtorva zeci, potrivit oficialilor.

Trei persoane au murit şi mai multe au ajuns la spital, în oraşul Luţk. Regiunea Volin se învecinează la vest cu Polonia - stat membru NATO. Nu există victime în urma atacului aerian rusesc asupra regiunii Lviv, potrivit informaţiilor preliminare, însă au fost avariate peste 100 de clădiri rezidenţiale

loading...
PUTETI CITI SI...