Netanyahu: Atacurile cu rachete lansate de palestinieni fac inevitabil un nou război în Fâșia Gaza

Postat la: 13.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Netanyahu: Atacurile cu rachete lansate de palestinieni fac inevitabil un nou război în Fâșia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat joi că atacurile continue cu rachete lansate din Fâșia Gaza fac inevitabil un nou conflict împotriva militanților din enclava palestiniană, informează publicația Stars and Stripes, citată de Mediafax.

Liderul israelian, care candidează pentru un nou mandat de premier, a afirmat că există planuri avansate pentru o ofensivă în Fâșia Gaza și va decide asupra momentului de lansare a ofensivei, având în vedere refuzul liderilor organizației Hamas de a stopa atacurile de rachetă lansate de Fâșia Gaza.

Atacurile palestiniene recente nu au provocate decese, însă liderul israelian a fost criticat pentru că nu a reacționat cu fermitate la atacurile cu rachetă în sudul Israelului.

"Probabil nu vom avea de ales, ci să lansăm o mare campanie, un război împotriva forțelor terorii din Fâșia Gaza", a afirmat Netanyahu.

Pe data de 17 septembrie sunt programate noi alegeri legislative în Israel, la doar șase luni după scrutinul precedent, în urma căruia Netanyahu nu a reușit să formeze un guvern.

În cursul campaniei, Netanyahu a promis că dacă va fi reales va extinde suveranitatea israeliană asupra văii Iordanului și regiunii aflate la nord de Marea Moartă, în coordonare cu Statele Unite.

loading...
PUTETI CITI SI...