Neobisnuit pentru americani. Procurorul general al SUA dă undă verde cercetării acuzaţiilor de fraudă în alegeri

Postat la: 10.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Neobisnuit pentru americani. Procurorul general al SUA dă undă verde cercetării acuzaţiilor de fraudă în alegeri

Procurorul general al SUA, William Barr, a autorizat procurorii federali să înceapă investigarea „acuzațiilor substanțiale" de fraudă în alegeri, în ciuda lipsei probelor şi a unor practici similare în trecut.

Intervenția lui Barr, care a fost frecvent acuzat că a politizat instituţia, are loc în timp ce Donald Trump refuză să admită înfrângerea și promovează o serie de procese juridice fără fond, care au drept scop să pună la îndoială legitimitatea alegerilor, notează corespondentul The Guardian. Joe Biden a fost confirmat sâmbătă președinte ales după ce a câștigat statul critic de luptă din Pennsylvania. Barr le-a scris luni procurorilor SUA, dându-le undă verde să urmărească „acuzații substanțiale de nereguli în procesul de numărare a voturilor," înainte ca rezultatele alegerilor prezidențiale din jurisdicțiile lor să fie validate.

După cum recunoaște însuși Barr în scrisoarea sa, o astfel de intervenţie a procurorilor federali, în timpul alegerilor, a fost în mod tradițional respinsă, având în vedere că investigațiile cu privire la posibile fraude ar trebui efectuate numai după finalizarea alegerilor. William Barr este un catolic convins. După discursul său de la Universitatea Indiana, din octombrie 2019, împotriva progresismului, a fost ţinta unor atacuri mai dure chiar decât cele administrate lui Trump. El este pentru a doua oară procuror general.

loading...
PUTETI CITI SI...