Începe războiul! Nemții ar putea ajunge ostaticii Rusiei: Se cer sancțiuni fără precedent

Postat la: 13.06.2019 08:53 | Scris de: ZIUA NEWS

Începe războiul! Nemții ar putea ajunge ostaticii Rusiei: Se cer sancțiuni fără precedent

Scandal mondial! Marile puteri sunt pe cale să intre într-un conflict deschis. Donald Trump a ieșit la atac și cere sancțiuni fără precedent. Nemții ar putea ajunge ostaticii Rusiei.

Preşedintele american Donald Trump a spus că are în vedere impunerea de sancţiuni care ar viza gazoductul ruso-german Nord Stream 2 din Rusia spre Europa, avertizând că Germania ar putea deveni un „ostatic" al Moscovei, relatează miercuri dpa.

„Analizăm această problemă", a spus Trump la Casa Albă întrebat de posibile sancţiuni. „Protejăm Germania de Rusia şi Rusia primeşte miliarde de dolari din Germania", a menţionat Trump.

El a reluat criticile cu privire la eşecul Berlinului în calitate de membru al NATO de a aloca de 2% din PIB pentru cheltuielile din domeniul apărării. „Cred că Germania se expune unui dezavantaj imens", a apreciat Trump despre contractele din domeniul energiei, adăugând că dependenţa de Moscova " chiar face din Germania un ostatic al Rusiei dacă într-adevăr se întâmplă lucruri care sunt rele".

Cu toate acestea, preşedintele SUA a subliniat că decizia este în cele din urmă a Berlinului. „Dacă ei doresc pot, aceasta este într-adevăr o decizie a Germaniei", a apreciat Trump.

Senatorii americani au propus deja o legislaţie care ar sancţiona indivizi şi nave care sunt implicate în proiectul Nord Stream 2 în cadrul eforturilor de a afecta exporturile ruseşti de energie.

loading...