Moscova acuză Washingtonul că face experimente cu arme biologice în Georgia

Postat la: 05.10.2018 10:46 | Scris de: ZIUA NEWS

Moscova acuză Washingtonul că face experimente cu arme biologice în Georgia

Rusia a acuzat, joi, Statele Unite ale Americii că fac în secret experimente cu arme biologice într-un laborator în Georgia, precizând că în urma experimentelor au murit cel puţin 70 de cetăţeni georgieni, relatează AFP.

Potrivit ruşilor, experimentele se fac la centrul Richard-Lugar, inaugurat în 2011 în localitatea Alekseevka şi finanţat de Pentagon. Angajaţii americani care lucrează acolo au imunitate diplomatică şi nu pot fi controlaţi de autorităţile georgiene, se arată într-un raport al armatei ruse, prezentat într-o conferinţă de presă la Moscova. Armata precizează că s-a bazat pe informaţii oferite de Igor Giorgadze, ministru georgian al Securităţii Statului în perioada 1993-1995.

Georgia a reacţionat imediat după apariţia acuzaţiilor, ministrul Sănătăţii calificându-le drept absurde. "Activitatea centrului este total dedicată protecţiei sanitare a populaţiei", a precizat şi Centrul naţional georgian de Control al Bolilor şi pentru Sănătate Publică.

La laboratorul Lugar s-ar fi făcut, sub pretextul unor tratamente, experimente asupra unor cetăţeni georgieni, care s-au soldat cu 73 de decese, se arată în raport, în care se menţionează că laboratoare asemănătoare cu acesta există şi în Ucraina, Azerbaidjan şi Uzbekistan. Pentagonul a respins acuzaţiile ruşilor, precizând că Richard-Lugar este pur şi simplu un "centru medical şi veterinar".

loading...