Momentul în care ar fi explodat barajul din Ucraina: Serghei Șoigu acuză o strategie secretă a forțelor armate ucrainene

Postat la: 06.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Momentul în care ar fi explodat barajul din Ucraina: Serghei Șoigu acuză o strategie secretă a forțelor armate ucrainene

Subminarea structurilor hidrocentralei Kahovka, care a dus la inundarea unor suprafețe mari, a fost efectuată de regimul de la Kiev, acuză marți ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. De cealaltă parte, Ucraina acuză Rusia că se află în spatele acestui incident.

"În această seară, regimul de la Kiev a comis o altă crimă teroristă: hidrocentrala Kahovka a fost aruncată în aer, ceea ce a dus la inundarea unor suprafețe mari", a spus el, relatează TASS. Ministrul rus a adăugat că scopul subminării hidrocentralei de la Kiev de la Kahovka este de a transfera unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) din direcția Kherson în zona ofensivă.

El a subliniat că regimul de la Kiev ar fi aruncat în aer structurile hidrocentralei Kahovka. "Scopul acestor acțiuni, conform datelor disponibile, este următorul. După ce nu a reușit să obțină succes în operațiunile ofensive, pentru a-și consolida potențialul, inamicul intenționează să transfere unități și echipamente din direcția Hersonului în zona operațiunilor sale ofensive, slăbindu-și astfel semnificativ pozițiile în direcția Kherson", a spus Shoigu.

După cum a remarcat șeful departamentului rus de apărare, regimul de la Kiev a comis „un atac terorist la hidrocentrala Kahovka, care va avea consecințe pe termen lung asupra mediului pentru a preveni ofensiva armatei ruse pe acest sector al frontului. Pentru a preveni acțiunile ofensive ale armatei ruse asupra acestui sector al frontului, regimul de la Kiev a efectuat un sabotaj, de fapt, un act terorist care a dus la inundarea unor zone întinse și va avea consecințe grave și pe termen lung asupra mediului", a declarat Șoigu.

El a menționat că Forțele Armate ale Ucrainei se îndreaptă spre apărarea malului drept al Niprului, acest lucru fiind evidențiat de construcția pozițiilor defensive. "Inamicul a început să construiască poziții defensive pe malul drept al Niprului, ceea ce indică intenția sa de a merge în defensivă aici", a spus el.

Potrivit lui Shoigu, Kievul a crescut semnificativ deversarea apei din hidrocentrala Dnipropetrovsk, ceea ce duce la inundații și mai mari de teritorii după explozia Kahovskaia. "Potrivit rapoartelor, deversarea apei din hidrocentrala Dnipropetrovsk a fost semnificativ crescută, ceea ce duce la o inundare și mai mare a teritoriilor. Acest fapt atestă un sabotaj pe scară largă planificat în prealabil de regimul de la Kiev", a spus el.

loading...
PUTETI CITI SI...