Ministrul israelian al Apărării anunță cele trei faze ale războiului: Suntem în prima fază

Postat la: 20.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministrul israelian al Apărării anunță cele trei faze ale războiului: Suntem în prima fază

Ministrul Apărării Yoav Gallant prezintă planurile și obiectivele de război ale Israelului în Fâșia Gaza, vorbind la o reuniune a Comisiei pentru Afaceri Externe și Apărare a Knesset la Tel Aviv.

El spune că obiectivele includ eliminarea grupării teroriste Hamas prin distrugerea capacităților sale militare și guvernamentale și eliminarea completă a oricărei responsabilități pe care Israelul o are asupra Gaza prin crearea unui nou „regim de securitate" în Fâșie.

Gallant le spune membrilor comitetului că războiul va avea trei etape principale.

„Suntem în prima fază, în care are loc o campanie militară cu [atacuri aeriene] și mai târziu cu o manevră [terrestre] cu scopul de a distruge operativi și de a deteriora infrastructura pentru a învinge și distruge Hamas", spune Gallant.

El spune că a doua fază va continua lupta, dar la o intensitate mai mică, pe măsură ce trupele lucrează pentru a „elimina buzunarele de rezistență".

„Al treilea pas va fi crearea unui nou regim de securitate în Fâșia Gaza, înlăturarea responsabilității Israelului pentru viața de zi cu zi în Fâșia Gaza și crearea unei noi realități de securitate pentru cetățenii Israelului și locuitorii [zonei din jurul Gazei]", spune el.

 

loading...
PUTETI CITI SI...