Ministrul Economiei şi-a rupt nasul şi s-a rănit la faţă. A căzut de pe o scenă

Postat la: 30.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministrul Economiei şi-a rupt nasul şi s-a rănit la faţă. A căzut de pe o scenă

Ministrul german al Economiei Peter Altmaier a căzut marţi de pe scena unei conferinţe în domeniul digital şi şi-a fracturat nasul, a suferit o laceraţie, contuzii şi escoriaţii, potrivit DPA.

Altmaier, în vârstă de 61 de ani, a leşinat, însă şi-a recăpătat cunoştinţa la faţa locului, au declarat surse pentru DPA. El a fost spitalizat şi a fost examinat timp de mai multe ore. Ministrul urmează să nu mai participe la o reuniune a Guvernului prevăzută miercuri, la Berlin, potrivit unor surse.

Incidentul a avut loc după ce ministrul a susţinut discursul de deschidere al Summitului Digital, organizat de Guvern, la Dortmund (nord-vest), potrivit news.ro.

Un purtător de cuvânt a anunţat că Altmaier s-a împiedicat pe nişte scări. El era conştient în ambulanţa cu care a fost condus la spital şi a mulţumit pentru îngrijirile medicale pe care le-a primit.

După ce a căzut, paramedici au intervenit, în timp ce Altmaier zăcea pe podea, ascuns de priviri cu ajutprul unei pături. Sala în care se desfăşura evenimentul a fost evacuată.

"Ce sperietură!", a scris pe Twitter preşedinta Uniunii Creştin Democrate (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK). "Dragă Peter Altmaier, îţi urez să recuperezi rapid şi să te pui din nou pe picioare".

"Sper să ne revedem curând în Cabinet", a scris pe Twitter vicecancelarul Olaf Scholz, ministrul Finaţelor, care urmează să-l reprezinte pe Altmaier în cadrul şedinţelor de Guvern, în cazul unei absenţe prelungite.

Un purtător de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel i-a urat, de asemenea, însănătoşire grabnică din partea întregului Guvern german, potrivit news.ro.

Altmaier a susţinut un discurs de aproape 20 de minute la acest eveniment, care s-a reluat după ce ministrul a fost transportat la spital. Înaintea sa a vorbit premierul landului Renania de Nord-Westfalia Armin Laschet. "Ne-am ţinut cu toţii răsuflarea. Este bine că un doctor şi un profesor medical au fost imediat lângă el", a declarat Laschet pentru DPA.

Înainte să cadă, Altmaier a prezentat un ambiţios proiect eruopean în vederea unei reţele cloud care ar putea reprezenta o alternativă la serviciile oferite de giganţii americani în domeniul Internetului.

loading...
PUTETI CITI SI...