Masacru în capitala Somaliei: Cel puțin 90 de morți și zeci de răniți într-un atac cu bombă la un punct de control

Postat la: 28.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Masacru în capitala Somaliei: Cel puțin 90 de morți și zeci de răniți într-un atac cu bombă la un punct de control

O explozie ce a avut loc la un aglomerat punct de control din capitala Somaliei, Mogadishu, a ucis cel puțin 90 de oameni și a rănit alte zeci de persoane, transmit agențiile internaționale. Printre cei morți se numără mulți copii, 17 agenți de poliție și doi cetățeni turci.

UPDATE 13.33 Numărul celor decedați este de cel puțin 90, a declarat Reuters o organizație internațională care activează în Somalia.

UPDATE 12.55 La acest moment, bilanțul atentatului este de 76 de morți și 70 de răniți, potrivit AFP.

"Până acum, am luat de acolo 61 de morți și 51 de răniți. Mai sunt victime, bilanțul morților va crește cu siguranță", declarase, în primă fază, Abdikadir Abdirahman Haji Aden, fondatorul sistemului de ambulanță Amin.

Această țară din Cornul Africii este afectată de conflicte din 1991, când șefii clanurilor militare l-au dat jos pe dictatorul Siad Barre, apoi s-au apucat de războaie între ele.

Gruparea islamistă al Shabaab, afiliată al Qaeda, desfășoară în mod obișnuit astfel de atacuri, cu scopul de a submina guvernul sprijinit de ONU și de trupe ale Uniunii Africane. Cel mai grav atac desfășurat de al Shabaab a avut loc în octombrie 2017, când un camion plin cu combustibil a explodat lângă o cisternă în Mogadishu, creând o furtună de foc ce a ucis aproape 600 de oameni.

Câteodată, gruparea islamistă nu revendică atentate ce provoacă indignare publică, așa cum a fost cazul unui atac sinucigaș ce a avut loc în 2009 la ceremonia de absolvire a unei facultăți de medicină.

loading...
PUTETI CITI SI...