Joe Biden vrea neapătrat să-l vadă pe Xi Jinping in contextul in care China detine o buna parte din datoria externa a SUA

Postat la: 18.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Joe Biden vrea neapătrat să-l vadă pe Xi Jinping in contextl in care China detine o buna parte din datoria externa a SUA

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că va vorbi cu preşedintele chinez Xi Jinping, dar nu a precizat când, informează Reuters. China detine aproximativ 24% din datoria externa a SUA, iar dolarul se devalorizeaza pe zi ce trece, iar tara risca sa intre in incapacitate de plata.

"Indiferent dacă va fi în curând sau nu, ne vom întâlni", a spus Biden răspunzând la întrebările reporterilor înainte de plecarea sa în Japonia pentru summitul G7.

Statele Unite şi China, „certate" în urma scandalului baloanelor-spion chineze din februarie, şi-au reînnoit săptămâna trecută contactul diplomatic la cel mai înalt nivel, la Viena, unde consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan s-a întâlnit cu şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi. Această luare de contact la cel mai înalt nivel a rupt mai multe săptămâni de tăcere între cele două capitale.

În februarie, tensiunile dintre China şi Statele Unite au crescut semnificativ, în urma acuzaţiilor de spionaj, iar şeful diplomaţiei americane Antony Blinken şi-a anulat atunci, în ultimul moment, o vizită în China care fusese convenită după ce preşedinţii Biden şi Xi Jinping se întâlniseră faţă în faţă, în noiembrie anul trecut, la summitul G20 din Indonezia.

loading...
PUTETI CITI SI...
loading...