Joe Biden, primul discurs ținut în calitate de președinte SUA: "Este timpul să vindecăm America"

Postat la: 08.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Joe Biden, primul discurs ținut în calitate de președinte SUA:

Preşedintele ales al SUA Joe Biden şi-a început primul discurs ca preşedinte ales, rostit în Wilmington, Delaware, afirmând că poporul american şi-a exprimat clar opţiunea. El a avut un mesaj şi pentru susţinătorii lui Donald Trump, cărora le-a transmis că a venit timpul să vindece America, dând asigurări că va munci din greu şi pentru cei care l-au votat, şi pentru cei care nu l-au votat.

Discursul său a fost precedat de cel al vicepreşedintelui Kamala Harris. Kamala Harris, prima femeie vicepreşedinte al Statelor Unite, prima persoană de culoare şi prima persoană cu descendenţă sud-asiatică care ajunge în această funcţie, a declarat în primul discurs ca viepreşedinte ales că americanii au ales speranţa, unitatea, decenţa şi adevărul.

Ea s-a declarat convinsă că deşi este prima femeie într-o asemenea funcţie, nu este şi ultima. Harris a a adus un omagiu mamei sale, venită în SUA din India la 19 ani şi care a crezut cu tărie într-o Americă în care un astfel de moment este posibil. La finalul discursurilor,Biden şi Harris s-au reunit cu famiiile pe scenă, momentul încheindu-se cu focuri de artificii.

"Cetăţenii acestei naţiuni s-au pronunţat şi ne-au oferit o victorie clară, o victorie convingătoare. În această seară, observăm peste tot în naţiunea noastră bucurie, speranţă, o nouă cale pentru o nouă zi; am o atitudine umilă pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o", a declarat Joseph Biden într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor, în oraşul Wilmington din Delaware.

"Mă angajez să fiu un preşedinte care va încerca să nu genereze diviziuni, ci să unească. Am vrut această funcţie pentru a restabili sufletul Americii, pentru a reconstrui structura acestei naţiuni, clasa de mijloc, pentru a face din nou America respectată în lume, pentru a ne uni cu toţii aici, acasă", a adăugat Joe Biden, președintele ales al SUA.

Fostul vicepreședinte a subliniat că înţelege dezamăgirea susţinătorilor preşedintelui în funcţie, Donald Trump. "Înţeleg dezamăgirea, şi eu am pierdut de câteva ori, dar haideţi să ne acordăm o şansă. A venit vremea să renunţăm la retorica dură. (...) Trebuie să ne ascultăm unii pe alţii, să încetăm să ne tratăm oponenţii ca inamici. Este vremea să vindecăm America. Voi munci din greu atât pentru cei care nu au votat cu mine, cât şi pentru cei care m-au votat", a continuat Biden.

"Trebuie să restabilim sufletul Americii. În seara aceasta, întreaga lume priveşte America, iar eu cred că, în momentele noastre cele mai bune, America este o lumină de ghidare pentru întreaga lume. Vom conduce nu doar prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru. Trebuie să fim naţiunea despre care ştim că putem fi. O naţiune unită, o naţiune mai puternică, o naţiune vindecată. Statele Unite ale Americii. Doamnelor şi domnilor, nu a existat niciodată vreun lucru pe care să încercăm să îl facem şi să nu putem", a subliniat Joe Biden.

Preşedintele-ales al SUA a dat asigurări că prima sarcină va fi aducerea sub control a pandemiei: "Este singurul mod prin care putem reveni la viaţa normală. Luni, voi crea un grup format din oameni de ştiinţă de prim rang, din experţi, consilieri de tranziţie, pentru a ajuta la punerea în practică a planului Joe Biden - Kamala Harris începând din 20 ianuarie 2020".

loading...
PUTETI CITI SI...