Igor Dodon: Relațiile dintre Republica Moldova și Rusia vor fi duse la un nou nivel în 2019

Postat la: 31.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Igor Dodon: Relațiile dintre Republica Moldova și Rusia vor fi duse la un nou nivel în 2019

Relațiile dintre Republica Moldova și Rusia vor atinge un nou nivel în anul 2019, a declarat miercuri președintele moldovean Igor Dodon, după o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin, relatează agenția de presă Tass.

„În cadrul întâlnirii de azi cu președintele rus, am împărtășit viziunile noastre privind relațiile economice dintre Republica Moldova și Rusia, cooperarea în domeniul economic și umanitar. Făcând un sumar al celor doi ani de cooperare din poziția de șefi de stat, am ajuns la concluzia că au fost îndeplinite condițiile pentru a duce relațiile dintre cele două țări la un nou nivel calitativ", a declarat Igor Dodon prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

Igod Dodon este convins că alegerile parlamentare din Republica Moldova, programate pentru data de 24 februarie, vor genera un Guvern care va prioritiza reînnoirea „relațiilor și parteneriatelor strategice cu Rusia".

În acest context, președintele moldovean a subliniat importanța transparenței în cadrul alegerilor. „Am cerut agențiilor internaționale - Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și Consiliul Europei - să trimită observatori, care să monitorizeze desfășurarea corectă a alegerilor parlamentare", a anunțat Dodon.

loading...
PUTETI CITI SI...