Hackerii şi-au intensificat atacurile împotriva site-urilor campaniei Trump şi ale companiilor acestuia, pentru a le scoate offline înainte de alegerile din SUA

Postat la: 04.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Hackerii şi-au intensificat atacurile împotriva site-urilor campaniei Trump şi ale companiilor acestuia, pentru a le scoate offline înainte de alegerile din SUA

Hackerii şi-au intensificat atacurile împotriva site-urilor campaniei Trump i ale unor companii, penru a le scoate offline înainte de alegerile din SUA, fiind posibil, potrivit unei firme de securitate care lucrează petru campania preşedintelui, să pregătească un atac digital de amploare mai mare, potrivit unor emailuri văzute de Reuters.

Evaluarea securităţii a fost făcută de angakaţi ai firmei de securitate cibernetică Cloudflare, care a fost angajată de preşedintele Donald Trump pentru protejarea site-urilor campaniei, într-o cursă electorală umbrită de avertismente legate de hacking, dezinformări şi interferenţe externe.

Cloudflare este utilizată pe scară lanrgă de către companii şi alte organizaţii pentru a se proteja de atacurile de tipul denial-of-service (DDoS) (negarea serviciului), care au rolul să blocheze site-urile prin suprasolicitarea loc cu trafic maliţios.

Emailuri interne trimise pe 9 iulie în cadrul Cloudflare directorilor companiei, inclusiv directorului general Matthew Prince, afirmă că numărul i gravitatea atacurilor împlotriva site-urilor Trump au crescut în ultimele două luni, iar în iunie au atins un nivel record. Emailurile nu preciează numărul total al atacurilor.

"Pe măsură ce ne apropiem de alegeri, atacurile sunt în creştere atât în ​​număr (cât şi) în privinţa sofisticării" şi au reuşit să perturbe accesul la site-urile vizate pentru perioade scurte de timp între 15 martie şi 6 iunie, se arată în evaluare.

Cloudflare nu a răspuns la întrebările despre emailuri sau conţinutul acestora. Compania a declarat că furnizează servicii de securitate ambelor campanii prezidenţiale din SUA şi a refuzat să răspundă la întrebări suplimentare despre natura sau detaliile activităţii sale.

"Am văzut o creştere a atacurilor cibernetice care vizează candidaţii politici. Vom continua să lucrăm pentru a ne asigura că aceste atacuri nu vor perturba alegerile libere şi corecte ", a afirmat compania într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al campaniei Trump nu a răspuns unei cereri de comentarii. Campania Biden a refuzat să comenteze colaborarea sa cu Cloudflare sau despre orice fel de atacuri împtoriva site-urilor sale.

O purtătoare de cuvânt a Trump Organization a spus că niciun site Trump nu a intrat offline din cauza atacurilor cibernetice. Ea nu a răspuns la alte întrebări despre atacuri sau despre colaborarea lui Trump cu Cloudflare.

Echipa de securitate a Cloudflare nu a comentat identitatea hackerilor, iar Reuters nu a putut stabili cine este responsabil pentru atacuri.

Atacurile DDoS sunt privite de experţii în securitate cibernetică ca o formă relativ brută de sabotaj digital - uşor de desfăşurat de oricine, de la adolescenţi cu experienţă în tehnologie până la infractori cibernetici de vârf.

Dar şapte dintre atacurile asupra site-urilor Trump, inclusiv donaldjtrump.com şi un teren de golf deţinut de Trump, au fost considerate mai grave de către echipa de securitate Cloudflare, arată emailurile.

Numărul tot mai mare şi rafinamentul încercărilor au sugerat că atacatorii "sondează" protecţia site-urilor web pentru a stabili ce ar fi necesar pentru a le scoate complet offline, potrivit evaluării securităţii.

"Prin urmare, nu putem ignora posibilitatea ca atacatorii să folosească acest lucru ca o oportunitate de a colecta informaţii pentru atacuri mai sofisticate", a adăugat acesta.

Echipa Cloudflare a declarat că va continua să monitorizeze atacurile şi să efectueze "o rundă suplimentară de întărire a securităţii" pentru a proteja mai bine site-urile web.

loading...
PUTETI CITI SI...