Franța transformă obligativitatea certificatului verde în obligativitatea vaccinării. Trecerea prin boală sau testarea - irelevante!

Postat la: 17.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Franța transformă obligativitatea certificatului verde în obligativitatea vaccinării. Trecerea prin boală sau testarea - irelevante!

Parlamentul din Franța a aprobat, duminică, noi măsuri referitoare la pandemia de Covid-19. Dacă inițial se impunea obligativitatea certificatului verde pentru majoritatea activităților sociale și instituționale, acum trecerea prin boală (și implicit dobândirea anticorpilor) sau testarea negativă nu vor mai avea nici o relevanță, întrucât se cere exclusiv dovada vaccinării.

Controversatul proiect a fost votat cu 215 de voturi pentru și 58 de voturi împotrivă, intrând în vigoare în zilele următoare și fiind obligatoriu pentru toate persoanele de peste 16 ani. Persoanele vaccinate se pot infecta, în schimb cei trecuți prin boală sau testați negativ au confirmarea faptului că sunt sănătoși. Acest lucru nu a fost luat în calcul de aleșii francezi. Astfel, accesul în restaurante, baruri, la adunări sociale și culturale, dar și pentru transportul în comun se va face doar pe baza prezentării certificatului de vaccinare.

Până acum, persoanele nevaccinate puteau prezenta rezultatul unui test negativ. Există, totuși, o excepție pentru mijloacele de transport în comun, în cazul persoanelor fără certificat de vaccin, dar care călătoresc din „motive familiale sau de sănătate", cu condiția de a prezenta un test negativ. Persoanele care prezintă un certificat de vaccinare a unei alte persoane riscă o amendă de 1.000 euro, iar deținerea mai multor permise false este pedepsită cu 5 ani de închisoare și o amendă de 75.000 de euro.

loading...
PUTETI CITI SI...