Franța anunță numirea unui ambasador special pentru promovarea LGBT în lume!

Postat la: 12.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Franța anunță numirea unui ambasador special pentru promovarea LGBT în lume!

Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la de criminalizarea homosexualității în Codul Penal francez, Guvernul de la Paris a luat decizia de a înființa postul de ambasador special pentru promovarea LGBT în lume, scrie Le Monde.

Anunțul a fost făcut de către premierul Elizabeth Borne (foto stânga). Ea a spus că Guvernul său va pune la bătaie trei milioane de euro pentru a crea zece noi centre pentru persoanele LGBT în Franța. „Bătălia mentalităților nu a fost câștigată, încă", a zis Borne, joi, în timp ce vizita un centru dedicat LGBT de la Orleans. Premierul a anunțat că Guvernul va pune la dispoziție trei milioane de euro, pentru a se crea încă zece astfel de centre, față de cele 35 deja existente. Obiectivul este ca fiecare regiune a Franței să aibă câte două centre.

În ceea ce privește ambasadorul special pentru promovarea drepturilor LGBT, rolul acestuia va fi să „coordoneze acțiunile Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe pentru protejarea împotriva discriminării și promovarea drepturilor LGBT cu vocea Franței", a explicat ea. În particular, noul ambasador va „apără decriminalizarea universală a homosexualității și a identității de gen".

loading...
PUTETI CITI SI...