Finlanda scoate armata în stradă. Drumurile spre Helsinki au început să fie blocate

Postat la: 28.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Finlanda scoate armata în stradă. Drumurile spre Helsinki au început să fie blocate

Poliţia şi armata finlandeză au început să instituie blocaje rutiere pe toate drumurile ce leagă Helsinki de restul ţării, în timp ce guvernul grăbeşte adoptarea unei legislaţii în parlament pentru a întări blocada regiunii capitalei în cadrul măsurilor de contracarare a răspândirii coronavirusului până vineri la miezul nopţii.

Guvernul finlandez a decis miercuri să instituie o blocadă de trei săptămâni a regiunii din jurul Helsinki, epicentrul epidemiei de coronavirus în Finlanda, pentru a-i împiedica pe oameni să călătorească şi să răspândească virusul în altă parte a ţării. Dar vineri, decizia încă aştepta aprobarea parlamentului, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Traficul a început să fie blocar spre seară pe autostrăzile ce duc în afara regiunii capitalei, Uusimaa, în timp ce poliţia bloca benzile de circulaţie cu stâlpi şi garduri, a informat presa locală.

Între timp, la Helsinki continua dezbaterea legii în parlament - amânată din cauza unor probleme tehnice constituţionale mai devreme vineri - în scopul de a o aproba până la miezul nopţii, când se presupune că va intra în vigoare.

Deplasarea spre şi dinspre regiunea Uusimaa va fi interzisă până la 19 aprilie, cu anumite excepţii precum livrările de bunuri şi naveta indispensabilă legată de muncă.

Până vineri, autorităţile au anunţat şapte decese şi 1.025 de cazuri confirmate de COVID-19 în Finlanda, cele mai multe dintre ele în regiunea capitalei.

Săptămâna trecută, Finlanda a restricţionat traficul la graniţele sale, a interzis întâlnirile publice a peste 10 persoane, a închis şcolile pentru majoritatea elevilor şi a îndemnat oamenii să rămână acasă cât mai mult posibil.

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...