Finlanda adoptă o lege radicală care le permite oamenilor să-și schimbe sexul legal o dată pe an!

Postat la: 07.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Finlanda adoptă o lege radicală care le permite oamenilor să-și schimbe sexul legal o dată pe an!

Parlamentarii finlandezi au adoptat un amendament care va permite oamenilor să își "schimbe legal sexul" o dată pe an. Parlamentul Finlandei a votat cu 113-69 în favoarea modificării legilor privind transsexualitatea din țară.

Noua lege va permite persoanelor din Finlanda care au 18 ani sau mai mult să își schimbe legal genul o dată pe an prin autodeclarare, fără a fi nevoie de o evaluare psihologică sau de intervenții medicale prealabile. Anterior, persoanele care doreau să își schimbe genul legal trebuiau să se supună unor proceduri medicale și să dovedească faptul că sunt sterile pentru a putea face "tranziția" legală la un alt gen. Cerința de sterilizare din legea existentă era menită să împiedice persoanele care suferă de disforie de gen să aibă copii.

Prim-ministrul finlandez pro-LGBT Sanna Marin, care a fost crescută de un cuplu de lesbiene (mama lui Marin și partenera sa), a declarat că legea a fost o "problemă foarte importantă pentru mine personal". Potrivit unui raport Associated Press, "consilierul pentru drepturile LGBTI" al Amnesty International Finlanda, Matti Pihlajamaa, a declarat: "[prin adoptarea acestei legi, Finlanda a făcut un pas important în direcția protejării drepturilor persoanelor trans și a îmbunătățirii vieții lor și a dreptului la autodeterminare".

Finlanda nu este prima țară europeană care a introdus o lege privind "autoidentificarea" de gen. Alte țări au adoptat deja legi similare care permit "schimbări de sex" legale, chiar și pentru minori, printre care Danemarca, Norvegia, Irlanda, Portugalia, Elveția, Spania, Elveția și Scoția. Germania a propus anul trecut o lege care ar permite adolescenților de numai 14 ani să își schimbe legal sexul, în unele cazuri fără acordul părinților.

Promovarea continuă a ideologiei transsexualității de către guvernele de stânga are loc în ciuda dovezilor privind daunele fizice și psihologice devastatoare pe care le provoacă așa-numita "îngrijire de afirmare a genului". Numeroși oficiali medicali europeni au avertizat în repetate rânduri cu privire la consecințele negative pentru sănătate ale intervențiilor chirurgicale și medicamentelor transsexuale, în special pentru copii.

"Mișcarea de promovare a "îngrijirii de afirmare a genului" este profund periculoasă și este condusă mai degrabă de ideologie decât de dovezi", a declarat doctorul Stanley Goldfarb, președinte al grupului de apărare a medicilor americani "Do No Harm". "În esența lor, profesioniștii din domeniul medical care susțin aceste eforturi încalcă directiva jurământului lui Hipocrate de a "nu face rău", ignorând consecințele cheie ale acestui tip de "îngrijire", inclusiv faptul că problemele de sănătate mintală subiacente nu sunt, de obicei, abordate ... Procedurile în sine pot duce la afecțiuni fizice, inclusiv lipsa de rezistență osoasă și de maturizare a creierului, precum și la pierderea fertilității.

loading...
PUTETI CITI SI...