Fierbe Caucazul: Erdogan intervine în conflictul din Nagorno Karabah

Postat la: 27.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Fierbe Caucazul: Erdogan intervine în conflictul din Nagorno Karabah

Conflictul istoric din Nagorno Karabah, dintre Armenia și Azebaidjan, a escaladat puternic în acestă dimineață. Președintele turc Recep Erdogan a anunțat că va sprijini Azerbaidjanul „cu toate mijloacele" pe care le are la dispoziție în conflictul pe care această țară îl are cu Armenia și care s-a reaprins în dimineața zilei de duminică.

Oficialii de la Ankara și-au anunțat sprijinul complet pentru Azerbaidjan și au cerut Armeniei „să renunțe la agresiuni" după ce lupte și ostilități au început în regiunea separatistă Nagorno-Karabah. „Îi vom sprijini pe frații noștri azeri cu toate mijloacele, în lupta lor pentru protejarea integrității lor teritoriale", a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, într-un comunicat.

Președintele turc, Recep Erdogan, a reacționat și el la reaprinderea conflictului, pe Facebook: „Armenia, prin atacurile sale împotriva Azerbaidjanului a arătat lumii, din nou, că este cea mai mare amenințare pentru pace și pentru pacea în regiune. Ca întotdeauna, națiunea turcă este alături de frații azeri cu toate mijloacele de care dispune.

Invităm poporul armean să aibă grijă de viitorul lui și să îl protejeze de cei care îl folosesc ca pe o marionetă". În condițiile în care Armenia are sprijinul Rusiei este de așteptat și o reacție putenică din partea Moscovei. Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune aflată pe teritoriul azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.

loading...
PUTETI CITI SI...