Emmanuel Macron în război cu UE din cauza deciziei CEJ privind armata franceză

Postat la: 19.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Emmanuel Macron în război cu UE din cauza deciziei CEJ privind armata franceză

Presedintele Frantei Emmanuel Macron se află într-o luptă acerbă cu UE din cauza deciziei acesteia de a include militarii francezi în legislația muncii care se aplică în mod normal civililor.

Curtea Europeană de Justiție (CJUE) a condamnat Franta pentru că a insistat ca personalul militar să nu fie inclus în săptămâna de lucru de 35 de ore din legislatia țării. UE, prin CJUE, nu a fost de acord și a decis că soldaților li se aplică aceleași legi ale muncii ca oricărui alt lucrător, cu condiția ca aceștia să nu se afle în operațiuni active. Acest lucru a provocat indignarea guvernului lui Macron - care insistă că personalul militar ar trebui să rămână scutit pentru a-și onora angajamentul de a fi disponibil "în orice moment și în orice loc".

Ministrul Forțelor Armate, Florence Parly, a protestat vehement împotriva acestei decizii. Acesta a declarat pentru Le Figaro: "Acest fapt ignoră realitatea vieții de zi cu zi a soldaților noștri, care foarte des exercită mai multe meserii în același timp. În plus, eficacitatea armatei noastre se bazează pe toți soldații noștri și nu putem desfășura operațiuni de război eficiente dacă echipamentul nu este bine întreținut, dacă vizitele medicale nu sunt făcute la timp, dacă nu se asigură hrana. Există un continuum în acțiunile soldaților noștri, care contribuie toate la același obiectiv: îndeplinirea misiunii."

Ingerința UE a fost criticată de personalități franceze din tot spectrul politic. Fostul prim-ministru Edouard Philippe a descris decizia Curții Europene de Justiție ca fiind "contrară intereselor noastre naționale cele mai fundamentale". El a declarat că "decizia judecătorilor europeni" privind timpul de lucru al soldaților "atinge inima suveranității și securității Franței". El a adăugat: "Sunt un pro-european înfocat. Tot ceea ce ține de angajamentul meu politic și de filiația mea intelectuală confirmă atașamentul meu față de construcția europeană. Dar această decizie a celei mai înalte instanțe europene este, în principiu, contrară celor mai elementare interese naționale. Ea atinge inima suveranității și securității Franței. Nu este acceptabilă"

loading...
PUTETI CITI SI...