Șefii securității militare din Ucraina au negociat cu Lloyd Austin transferul de armament militar

Postat la: 18.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Șefii securității militare din Ucraina au negociat cu Lloyd Austin transferul de armament militar

Trei înalți oficiali americani din domeniul securității au avut o convorbire video cu un grup de omologi ucraineni pentru a discuta despre ajutorul militar acordat Kievului, a declarat sâmbătă șeful de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski, transmite Reuters. „Am discutat despre furnizarea în continuare a asistenței necesare Ucrainei, în special vehicule, arme și muniții", a scris Andriy Yermak.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, generalul de rang înalt Valeriy Zaluzhnyi și alți câțiva comandanți și oficiali de rang înalt au participat la întâlnire.
Partea americană a fost reprezentată de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, comandantul militar Mark Milley și consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan. Întâlnirea a avut loc în contextul în care Kievul încearcă să adune arme de la susținătorii săi occidentali pentru a organiza o contraofensivă și a încerca să recupereze teritoriul capturat de Moscova anul trecut.

Yermak a adăugat că Zelenski s-a alăturat la finalul reuniunii pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia de la invazia sa de acum aproape 13 luni. „I-am informat pe aliații noștri în detaliu despre situația actuală de pe front, operațiunile de luptă în cele mai dificile zone, precum și despre nevoile urgente ale armatei ucrainene", a declarat Yermak. Forțele ucrainene au continuat vineri să reziste asalturilor rusești asupra orașului în ruină Bakhmut.

loading...
PUTETI CITI SI...