Două laboratoare din Franţa şi Suedia au confirmat că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu novickhok

Postat la: 14.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Două laboratoare din Franţa şi Suedia au confirmat că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu novickhok

Două laboratoare de specialitate din Franţa şi Suedia au confirmat că Aexei Navalnîi, imaginea Opoziţiei ruse, a fost otrăvit cu novickhok, agentul folosit ca armă chimică.

Germania a solicitat Franţei şi Suediei „o revizuire independentă a dovezilor Germaniei", pe baza unor noi probe de la Navalnîi. Opozantul se află, încă, în spitalul Berlin Charite. Germania aşteaptă rezultatul unei evaluări separate de către OPCW, Organizaţia pentru Prevenirea Armelor Chimice, din Haga.

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seiber, a reînnoit, luni, apelul către Rusia de a veni cu explicaţii. Germania a aceptat, săptămâna trecută, cererea Rusiei de a participa la investigarea lui Alexei Navalnîi.

Citește și Inventatorul Noviciok cu care a fost otrăvit Navalnîi: "Şi dacă va fi salvat, e greu de spus care vor fi consecinţele pe termen lung"
Alexei Navalnîi poate să vorbească

Politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi a făcut progrese în procesul de recuperare după otrăvirea cu agentul neurotoxic din clasa Noviciok şi acum poate vorbi din nou, a relatat joi revista Der Spiegel, potrivit Reuters.

Alexei Navalnîi, principalul critic la adresa Kremlinului este îngrijit la Spitalul Charite din Berlin după ce a căzut grav bolnav în timpul unui zbor intern luna trecută în Rusia. Germania a cerut Rusiei explicaţii în legătură cu acest caz, deşi Moscova neagă orice implicare.

Der Spiegel a mai scris că protecţia asigurată de poliţia germană pentru Navalnîi a fost sporită, în contextul în care este de aşteptat ca opozantul rus să primească mai mulţi vizitatori după ce starea i s-a îmbunătăţit.

"Conform surselor Der Spiegel şi Bellingcat (site de investigaţii jurnalistice - n.r.), Navalnîi poate vorbi din nou şi cel mai probabil îşi poate aminti detalii despre leşinul său", a adăugat publicaţia. "Declaraţiile sale ar putea fi periculoase pentru oamenii din spatele atacului", a precizat Der Spiegel.

loading...
PUTETI CITI SI...