Donald Trump numește investigația lui Robert Mueller o "tentativă de lovitură de stat"

Postat la: 11.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Donald Trump numește investigația lui Robert Mueller o
Președintele Donald Trump a declarat că investigaţia Comisiei Robert Mueller, privind ingerinţele electorale ruse, a fost o "tentativă de lovitură de stat".

"A fost o investigaţie ilegală. A fost lansată în mod ilegal. Totul a fost măsluit", a declarat Donald Trump adăugând că membrii Comisiei Mueller sunt oameni „care mă urăsc". „A fost o tentativă de lovitură de stat. A fost o tentativă de înlăturare a unui preşedinte, iar noi i-am învins", a mai spus liderul de la Casa Albă. Duminică, 24 martie, William Barr a publicat un rezumat al concluziilor raportului procurorul special Robert Mueller cu privire la eventuala implicare a Rusiei în campania electorală din 2016, din SUA. În acele concluzii se arată că nu există dovezi despre o conspirație Trump-Rusia în alegerile prezidențiale.

Totodată, raportul arată că nu există suficiente dovezi pentru a stabili că Donald Trump a obstrucționat justiția, dar a adăugat că echipa lui Mueller nu îl exonerează pe președintele SUA. Investigația lui Robert Mueller a durat 22 de luni. Democrații ceruseră deja publicarea integrală a raportului, fără însă ca președintele american să aibă prioritate în a-l accesa. Democrații erau dispuși să se adreseze Curții Supreme în situația în care raportul nu este făcut public.

loading...
PUTETI CITI SI...